Valoarea proiectului este de 123.799,60 de euro.
Echipa de proiect a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea,( Director prof. dr. Ruben Filimon, Nógrádi Márta, Erdei Georgeta, Kusnyer Vasile, Nagy Aurelia, Radu Florica, Pop Teodora şi Catona Valeria,) directorii şcolilor partenere, şi coordonatorii de proiect au analizat derularea proiectului, exprimându-şi satisfacţia pentru reuşita lui, care se vede în produsele sale finale.
Potrivit programului-cadru, aproape săptămânal, au participat elevii celor două şcoli la diferite activităţi practice în ambele ţări.
Activităţi
Dintre activităţile proiectului putem aminti: sondaj de opinie în rândul unui eşantion de 2000 de chestionaţi, pentru a ne forma o părere despre interesul populaţiei şi nivelul de cunoştinţe referitoare la alimentaţia raţională şi sănătoasă; culegerea unor reţete tradiţionale şi reformiste specifice zonei, infiinţarea paginii interactive bilingve web.; popularizarea necesităţii reformării gastronomiei prin prezentări susţinute elevilor la şcoli, concursuri de gătit pentru elevi, prezentări ale unor maiştrii bucătari şi organizarea unor cine reformiste la restaurante; schimb de experienţă prin activităţi practice şi excursii tematice comune ale elevilor celor două şcoli partenere.
Rezultatele prezentate: o culegere bilingvă de reţete culinare reformiste, un material auxiliar deosebit de preţios pentru clasele noastre de alimentaţie de la secţia maghiară, şi nu în ultimul rând, un film sumativ, care cuprinde secvenţele esenţiale ale activităţilor derulate în perioada februarie – octombrie 2010, i-a impresionat pe toţi .
Oaspeţii orădeni s-au bucurat de o primire deosebită la Berettyóújfalu iar la final, au degustat şi preparate reformiste.
V.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!