În urma evenimentului au fost strânse fonduri pentru constituirea a 16 burse de merit și sociale în valoare netă de câte 1200 ron.„Vulcaniștii pentru vulcaniști” tinde să devină tradiție, aceasta fiind o acțiunea prin care fosti absolvenți ai CN Samuil Vulcan beiuș acordă burse actualilor elevi.
„Astfel, 16 elevi din Colegiul Național «Samuil Vulcan» din Beiuș au primit joi primele două tranșe ale burselor în valoare de 800 lei urmând ca în aprilie să primească ultima tranșă de 400 lei . Elevii aceștia silitori au mediile pe anul de studiu anterior de peste 9 și venituri modeste în familie”, explică Adrian Ciorna, fost vulcanist și unul dintre oamenii care pune suflet pentru reușita și continuitatea acțiunii.
“În primul rând această bursă mă ambiționează să învăț mai departe. Mă ajută cu cheltuieli cu cărți, transport. Mulțumesc donatorilor și alergătorilor voluntari și, dacă la prima vedere nu pare, să știți că ajută copiilor premiați foarte mult, căci nu-i nimeni care să-i încurajeze.” mărturisește Ioana Budău, bursieră din clasa a XI-a, profilul matematică-informatică. Alături de Ioana, au mai beneficiat de burse alți 15 elevi: Maria Culda, Mircea Hartmann, Andreea Culda, Johanna Boros, Darius Bîte, Paula Flonta, Georgiana Tuleu, Florina Jude, Daniel Pojoca, Ioana Galea, Daiana Jurca, Alexandru Ile, George Mihoc, Emanuela Sferle și Adriana Isoc.
În cursul ștafetei, Remus Sime, fondatorul proiectului a observat cu satisfacție că a crescut mult ponderea beiușenilor ca alergători voluntari. El a alergat și la această ediție a VIII-a de la Timișoara la Beiuș anumite tronsoane. Nici directorul Colegiului Național Mihai Eminescu profesorul Mihaela Ilieș nu s-a dat în lături, dimpotrivă s-a alăturat grupului de alergători, fest considerat de organizatori „ un semn al valorii instituționale a programului de burse”.
“Consider că aceste burse au un impact mare asupra acestei comunități în creștere de elevi, studenți și apoi profesioniști pe care îi încurajăm nu doar financiar ci și îi întărim în credința că prin muncă, seriozitate și integritate pot reuși în viață” spune Nikolina Ciorna, vicepreședinte la asociația Bunul Samaritean, administrator al programului de burse.
Remus Sime și asociația remarcă aprecierea unor generații mai vechi de bursieri ce deja contribuie financiar sau strâng fonduri pentru burse, între ei aflându-se Alexandra (Laza) Lukacs și Laurențiu Ardelean. “M-am ținut de cuvânt, am revenit acum să alerg dar și să donez” spune Laurențiu, student anul I la UBB Cluj, promițând tototatdă că se va implica și în viitor. Acesta a alergat alături de mama sa și fratele mai mic.
Doritorii pot să doneze în continuare respectiv să participe la ediția următoare a ștafetei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!