O parte dintre micuţii de clasa I şi a II-a din Oradea şi judeţ se vor putea bucura de manualele tipărite.
Dintre toate variantele de manuale propuse de Ministerul Educaţiei, fiecare cadru didactic a trebuit să aleagă unul, pe care l-a considerat potrivit pentru predarea la clasă. Cele de la Editura CD Press sunt în depozitul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi vor ajunge, în aceste zile, pe băncile elevilor.
„Am fost anunţaţi de către conducerea IŞJ Bihor că manualele tipărite au sosit şi că de mâine (astăzi – n.r.) le vom putea ridica de la depozitul de manuale. Manualele tipărite sunt însoţite şi de un CD. Acesta nu este însă o noutate. În şcoala noastră acesta a fost descărcat de pe internet şi a fost aplicat.
La nivelul unităţii de învăţământ avem logistica necesară, astfel că s-a putut şi se poate lucra foarte bine cu aceste manuale. Sunt foarte utile şi atractive pentru elevi. Aceştia îşi pot însuşi cunoştinţele necesare în condiţii foarte bune”, a spus prof. Florian Hava, directorul Şcolii Dacia din Oradea.
Manuale utile
Învăţătoarele au arătat că în lipsa manualelor tipărite, au lucrat cu cele digitale, auxiliare sau au apelat la fişe de lucru.
„Nu ne-a fost prea uşor fără manualele tipărite. Ne-au ajutat manualele digitale, cele auxiliare, fişele de lucru. Aşteptăm să apară şi varianta tipărită a manualelor digitale. Sunt frumoase şi atractive, iar copiii le aşteaptă cu nerăbdare. În plus, ne vor uşura munca, atât nouă, cât şi copiilor”, a declarat prof. Simona Fabian, învăţătoare la Şcoala Gimnazială „Dacia” Oradea.
Că manualele tipărite sunt de ajutor copiilor şi profesorilor, o recunoaşte şi învăţătoarea Diana Zlibuţ.
„Manualele tipărite sunt utile pentru că sunt simbol, dar şi pentru că respectând programa vor ajuta elevii să se descurce cu mai multă uşurinţă în activitatea pe care o desfăşoară”, a adăugat înv. Zlibuţ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!