Administraţia locală şi-a încheiat asocierea cu Transgex. Cele două părţi şi-au socotit acareturile şi le-au împărţit. Consilierii locali au votat, marti, ieşirea Primăriei din asocierea în participaţiune Geoterm, din care deţinea 11,55%, faţă de 88,45%, partea Transgex. Lichidarea asociaţiei se face cu împărţirea activelor realizate din 2003, de când a fost înfiinţată Geoterm şi cu stingerea pe cale amiabilă a procesului intentat de Municipalitate fimei.
Conform raportului de lichidare, veniturile asocierii sunt de peste 17,4 milioane de lei, cheltuielile de peste 11,8 milioane iar rezultatul asocierii este de peste 5,5 milioane lei. Dintre activele inventariate, Primăria le preia pe cele din punctele termice 512,513 şi 514 din Ioşia, în trecut cliente ale Geoterm şi Trangex.
Nu afectează
Încetarea asocierii înfiinţată sub oblăduirea fostului primar Petru Filip nu pune punct relaţiilor comerciale între cele două părţi. Transgex vinde, în continuare, Municipalităţii, apă geotermală la metru cub şi, dacă se implică, ar putea fi executant al unui puţ de apă geotermală cu reinjecţie, în contul proiectului de trecere pe termie geo a zonei Nufărul 1.
„Puţul îl va face cel care va câştiga licitaţia. Exploatarea ulterioară a apei o va face serviciul public GeoNufărul integrat în Primărie”, spune Marcel Boloş, administratorul proiectului şi şeful Direcţiei Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primărie.
C.Gh.
Citiți principiile noastre de moderare aici!