Proiectul „Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei” a ajuns la final. Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Oradea a ţinut, vineri, conferinţa finală de diseminare a rezultatelor proiectului AntrES. În cadrul acesteia au fost prezentate rezultatele proiectului „Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei”. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeşte în oameni!”.
Obiectivul general al proiectului a fost promovarea egalităţii de şanse în domeniul antreprenorial, prin stimularea implicării femeilor în general şi a femeilor din mediul rural, în special, în iniţierea şi dezvoltarea propriei afaceri, în contextul dezvoltării durabile a comunităţilor din judeţele situate de-a lungul graniţei de vest a României.
Lansări
Tot vineri, a fost lansat volumul „Antreprenoriatul feminin în Vestul României. Încercări teoretice şi provocări concrete”, coordonat de Anca Dodescu, Alina Bădulescu, Adriana Giurgiu şi Ioana Pop Cohuţ. În Aula Magna a Universităţii au fost lansate, de asemenea, cărţile realizate în cadrul proiectului AntrES (Diagnozele economice ale celor şase judeţe implicate în proiect (Maramureş, Satu-Mare, Bihor, Timiş, Caraş Severin şi Arad), dar şi suporturile de curs şi aplicaţiile realizate de membrii echipei de proiect. Evenimentul s-a încheiat la Grand Palace, unde a avut loc „Gala antreprenoriatului feminin”. În cadrul galei au fost premiate cele mai bune planuri de afaceri realizate şi selectate din cele 1.800 de planuri de afaceri întocmite de grupurile ţintă ale proiectului.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!