„Scopul proiectului este acela de a familiariza copiii cu arta tradiţională, cu diverse tradiţii, obiceiuri şi meșteșuguri specifice zonei. Activitatea prezentată a fost una comună cu părinţii, dorința noastră fiind aceea de a-i implica în activitatea copiilor, de a-i face parteneri în procesul instructiv-educativ. La activitatea de debut a participat și doamna inspector Nicoleta Fărăianu. Activitatea a fost una desfăşurată în aer liber”, spune coordonatorul de proiect Ana Florea, care i-a dus pe copii acasă, la Belejeni.
Fiind un proiect judeţean, GPP „Floare de Colţ” are ca partenere alte unităţi de învățământ: GPP nr. 1 Beiuş, GPP Liceul Vocaţional Pedagogic Beiuş, Şcoala Gimnazială „Viorel Horj” Drăgăneşti, dar şi Muzeul Municipal Beiuş și Biblioteca Școlii Gimnaziale Căbeşti.
„Ne-am bucurat de prezenţa doamnei inspector şcolar pentru învăţământul pre-primar Nicoleta Fărăianu, de prezenţa domnului Ghiță David, învăţător la Şcoala din Căbești, care ne-a încântat cu cântece din fluier, de prezența doamnelor director de la GPP nr. 11 şi de la Şcoala Gimnazială «Viorel Horj». Proiectul va continua cu alte activităţi interesante, atractive şi pline de culoare, încărcate de emoţia întâlnirii cu meşteşugurile şi tradiţiile strămoşilor noştri”, spune Ana Florea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!