În cadrul sărbătorii, care precede aniversarea Centenarului Marii Uniri, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc simpozionul „Tradiții, valori și perspective ale Școlii Gimnaziale «Avram Iancu»”. La simpozion au participat dascăli activi și pensionari ai școlii, elevi și foști elevi, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor și ai autorităților locale, parteneri locali, dar și invitați din Republica Moldova, și diverși stakeholderi instituționali. Lucrări au prezentat și prof. Ion Popov, directorul Liceului „Mihail Sadoveanu” din Republica Moldova și profesorul de istorie, etnografie și folclor, valentin Chiper de la același liceu.
Lucrările simpozionului, împreună cu articole ale cadrelor didactice, vor fi publicate într-o revistă științifică, care urmează a fi lansată cu prilejul acestui eveniment.
Copiii școlii – de la grădiniță, învățământ primar și gimnaziu, coordonați de profesorii: Viorica Toia, Steliana Cârciumaru, Angela Bungău, Claudia Șpan, au oferit câteva momente artistice prin care au subliniat importanța istorică a acestui an.
„Adresez cuvinte de mulțumire, gânduri de recunoștință și felicitări profesorilor și elevilor ce au trudit la catedră și pe băncile acestei școli, ridicând la rang de tradiție arta educației”, a spus prof. dr. Gheorghina Bîrlădeanu, directorul unității de învățământ.
Recunoașterea și prețuirea față de cei care au contribuit la temelia școlii, la devenirea și împlinirea misiunii ei, a fost marcată prin acordarea unor diplome de onoare (dascălilor pensionari ai școlii) și diplome aniversare (invitaților).
Aspecte privind evoluția școlii de la 1933 până în prezent, schimbările pozitive de-a lungul vremii, rezultatele obținute de elevi la concursuri și olimpiade școlare au fost prezentate sub forma unor imagini, filmulețe, având o mare încărcătură emoțională pentru cei prezenți.
La sfârșitul activității, invitații, profesorii, foștii absolvenți, și-au putut exprima gândurile, impresiile, amintirile legate de această unitate de învățământ, în Cartea de onoare a școlii, lansată cu această ocazie festivă.
Manifestarea s-a încheiat cu interpretarea cântecului „Noi suntem români” de către Sorin Paina, fost elev al școlii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!