În același timp, pentru zona montană alocarea e de 21.000.000 euro, cu suma rămasă disponibilă de 16.000.000 euro. Acesta este considerentul pentru care s-a decis prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor până în data de 15.12.2016, ora 16:00.
„În judeţul Bihor s-a depus un număr de 123 de proiecte, în valoare de 1.845.000 euro. În acest moment suntem în plină acţiune de evaluare a proiectelor depuse în luna septembrie, etapa de depunere a lunilor iunie, iulie, august fiind finalizată. În cel mai scurt timp vor apărea Rapoartele de evaluare şi selecţie în vederea contractării. Dorim ca anul acesta să facem plata primei tranşe de plată. Toţi cei interesaţi de acest tip de măsură sunt aşteptaţi în fiecare zi pentru a le furniza informaţiile necesare, iar dacă nu au reuşit depunerea proiectelor până în data de 31.10.2016, îi aşteptăm să le depună la OJFIR Bihor”, a precizat Cristian Buzlea, directorul Centrului Judeţean AFIR Bihor.
Scopul submăsurii 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici – este sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante, în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii și asocierile de ferme mici și medii) și îmbunătățirea calității activelor fixe. Potenţialii beneficiari sunt fermierii care dețin în proprietate sau folosință o exploatație agricolă încadrată în categoria de fermă mică. Dimensiunea unei ferme mici este cuprinsă între 8.000 – 11.999 SO (valoarea producției standard).
Sprijinul nerambursabil este de maxim 15.000 euro şi se acordă în două tranşe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare, respectiv 25% din cuantumul sprijinului în maximum 3 ani de la primirea deciziei de finanțare. Se va acorda pe o perioadă de 3/5* ani (*perioada de 5 ani se aplică doar pentru sectorul pomicol).
Citiți principiile noastre de moderare aici!