Un nou succes gastronomic marca Valea Ierului. Al III-lea premiu pentru bucătarii din Otomani şi Sălacea, într-o perioadă foarte scurtă. Primul premiu prin care acestora le-au fost recunoscute veleităţile gastronomice a fost, în primăvară, la Tășnad, cu ocazia Zilelor LEADER. A fost premiată pentru cele mai bune sarmale. În această vară, la Esztar, în cadrul Festivalului tocanei de legume, echipa din Otomani a ocupat locul al doilea. În weekend, echipele formate din bucătari din Sălacea și Otomani au fost în vestita localitate Hortobagy, la un festival dedicat cărnii de vită. Aici, s-au aliniat în jurul cratițelor nu mai puțin de 27 de echipe, iar Sălacea a fost premiată din nou. Astfel, sălăcenii au obţinut premiul Bograciului de Aur, iar cei din Otomani s-au întors din Ungaria cu medalia de argint.
De această dată, bucătarul-șef la Sălacea a fost Szabo Robert, iar echipa de la Otomani a fost din nou sub bagheta, sau poate altfel spus, sub comanda lingurii de lemn a doamnei Kulcsar Iren, ca și în Esztar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!