După 10 ani în Irlanda de Nord, Daniel și Anca Galea au decis să revină în România, la Oradea. „Am decis să revenim să ne construim visul, să pariem pe România. Am decis să construim reinterpretarea unei vechi idei de food hall, să o adaptăm peisajului nostru urban, un concept bazat foarte mult pe experiența noastră de 10 ani din Irlanda și pe călătoriile noastre din acești ani, dar și pe faptul că eu și soția mea Anca suntem mari gurmanzi”, și-a început Daniel Galea povestea în fața studenților orădeni, invitat în cadrul celui de-al șaptelea episod al emisiunii AntreV – Antreprenor pentru Viitor, moderată de Alexandra Hanza.
[eadvert]
Antreprenorul spune că probabil niciodată nu ar fi dezvoltat acest concept în Oradea dacă nu ar fi fost în Irlanda de Nord, acolo unde a lucrat într-un fel de măcelărie, foarte frumos prezentată într-un fel de mall și unde spune că a făcut lucrurile exact așa cum le-ar fi făcut pentru el. Era o afacere de familie, iar după un timp, proprietarii au decis să-l facă pe Ovidiu Galea partener în business, după care totul a fost preluat de o corporație. „Am învățat și ce înseamnă regulile, procesele, sistemele care se aplică într-o corporație”, spune antreprenorul. Angajat la o companie mică, de familie, din zona fresh-food, orădeanul a pus umărul la extinderea afacerii, de la un magazin la peste 20, deschise în toată Marea Britanie, astfel că timp de trei ani s-a ocupat acolo de o echipă de 240 de oameni.
Antreprenorul spune că la Oradea a pornit cu un plan fiindcă altfel e imposibil să pornești într-un business, „dar acel plan a fost readaptat situațiilor, fiindcă planul e mai mult ca o busolă ca să știi cât te abați de la drumul inițial. Dacă stau să mă uit în urmă, planul inițial e departe de unde suntem acum”, admite orădeanul.
Daniel Galea spune că a avut o îndoială că acest concept va prinde.
„Chiar citeam zilele trecute un interviu cu un fost CEO al unuia dintre cele mai mare branduri Horeca din SUA, Panera Bread, care spunea că omul, chiar și după nenumărate succese și decizii catalogate de piață drept geniale, tot mai are îndoieli când trebuie să ia viitoarea decizie. Planurile de acasă pot să nu corespundă cu ceea ce găsești în realitate. Cu siguranță am studiat puțin piața, dar în același timp ne-am asumat. Veneam din UK, unde înțelegeam destul de bine ce se întâmplă și unde ne-ar fi fost mult mai confortabil să demarăm o afacere… doar că nu ne vedeam îmbătrânind acolo și am zis hai să revenim acasă și să construim aici. Pariul și riscul au fost mult mai mari aici, nu știam dacă piața va răspunde, dacă va aprecia ceea ce noi simțeam la momentul respectiv că ar trebui să funcționeze. Nu am făcut o super-cercetare de piață, simțeam că asta lipsește. Cred că Ford spunea că dacă aș întreba piața ce lipsește, ar spune un cal mai rapid. Poate comparația e puțin deplasată. Ne spuneau prietenii: «măi, oamenii aici sunt mai pretențioși, n-o să vină să-și ridice ei tava». Dar până la urmă, cred că lumea iubește vaibul, am venit, am scurtat, am mâncat o chestie bună și am plecat. În ceea ce privește strategia de marketing , poate voi dezamăgi, a fost foarte simplă, basic: clienții mulțumiți răspândesc ei vorba. Am vrut să fim autentici, ceea ce vezi pe social media să și găsești. Din punctul meu de vedere, clienții orădeni sunt mai pretențioși decât cei din UK. Cel puțin mie așa mi se par, că au mai mult bun gust. Noi, cel puțin, în 10 ani acolo, nu ne-am împrietenit foare mult cu mâncarea lor. Gusturile lor erau mai ușor de satisfăcut. Știu că sună cumva surprinzător. Din punctul meu de vedere, clientul orădean e mai dificil de satisfăcut decât clientul din UK și nu se lasă păcălit dacă ceva arată foarte bine, dar nu are un gust bun. Trebuie ca toate lucrurile să se alinieze: să arate bine, să fie prezentat bine, să aibă calitate. În UK, dacă arată bine poată să satisfacă. Ceea ce nu s-a întâmplat aici, în Oradea. Nici nu am încercat așa ceva. Dar eu spun că un client din Oradea are papilele gustatve mai dezvoltate decât cel din UK. Produsul trebuie să fie bun pentru minte, pentru suflet, dar și pentru body-ul tău, adică să fie sănătos”, explică Daniel Galea principiul său de business.
În ceea ce privește furnizorii, producători locali, Daniel Galea spune că merge și pe principiul colaborării de cursă lungă.
„Chiar dacă ne bate cineva la ușă și spune că pot să-ți dau cu 2 lei mai ieftin, nu ne interesează, fiindcă e foarte importantă relația care se creează în timp, relația de încredere. Încă suntem în căutare de colaboratori, am găsit recent un om fain a cărui poveste îmi place, care produce ciocolată artizanală, dulceață, zacuscă. Încercăm să fim un fel de curatori, să atragem în piață 9 oameni în care credem, oameni care împărtășesc valorile noastre. E foarte importantă chestiunea aceasta. Încă noi suntem mici pentru ceea ce ne dorim să fim, o platformă pentru toți acei oameni care găsesc plăcere în ceea ce fac și vor să se lanseze pe piață. Pot să spun că avem câțiva producători micuți cu care construim lucrul acesta. Aducem porc de mangalița de la Beiuș, vita din zona Sibiului și încercăm să creștem împreună”, spune investitorul.
Sunt însă și parteneri din afara țării, iar în patiserie, cei din echipa lui Daniel Galea lucrează cu făină din Franța, fiindcă acolo au găsit făina potrivită pentru ceea ce vor ei să producă. Iar pentru steak, vita o aduce din Irlanda, „fiindcă eu în acești 10 ani acolo mi-am construit niște relații foarte faine, iar acolo există o cultură a steak-ului și am zis că nu vreau să risc în direcția asta. Automat când o să putem înlocui un produs de calitate din străinătate cu unul din România, o s-o facem. Calitatea primează și aș paria pe calitate în orice domeniu aș deschide un business. Calitatea e o carte atât de câștigătoare cum era după Revoluție orice deschideai în România, era atât de mare setea. Îmi amintesc cum ieșeam noi de la liceu, de la Gojdu și stăteam la coadă să mâncăm înghețată la cornet. Atunci, aproape tot ce deschideai mergea. Exact așa e acum calitatea. Eu zic că oricine marșează pe calitate și e sută la sută implicat, are mari șanse să reușească”, consideră antreprenorul.
În ceea ce privește dezvoltarea, Daniel Galea spune că explorează încă ideea de franciză, dar nu cea de franciză clasică, unde francizatului i se cere un capital, ci pe o ideea de franciză din SUA, unde se mizează foarte mult pe skill-urile francizatului, pe calitățile lor, ceva în genul localurilor Chick-fil-A, din Statele Unite. „Asta face ca pentru o astfel de franciză să fie 3.000 de aplicanți, mai mult decât la Standford sau la Harolds. Ceea ce vom căuta noi vor fi parteneri pentru care acea locație să reprezinte totul. Acest model îl explorăm noi și, spune Daniel Galea.
Daniel și soția sa sunt implicați sută la sută în business, dar alături de ei l-au atras și pe fratele său, care opera în banking, într-un domeniu avansat, în corporate, unde era extrem de respectat și apreciat.
„A fost primul meu mare succes că am reușit să-l conving pe Călin să adere la visul nostru. Eu eram convins că nu o să reușim să construim ceva bun fără o echipă foarte faină: Am adus mulți colegi de dincolo, de exemplu Cristi Varodi a lucrat cu mine 7 ani în UK și a lăsat UK-ul, unde deja își construise o carieră foarte faină, ca să parieze pe România. Colegul nostru Vio de la măcelărie, după 10 ani în UK, unde lucrase la compania la care am lucrat și eu, l-am convins să revină acasă. E dorința noastră să convingem cât mai mulți români plecați, că chiar se poate și în România. Vreau să convingem și studenții noștri că și în România se pot face lucruri foarte, foarte faine”, spune Daniel Galea.
Antreprenorul a mărturisit la AntreV – Antreprenor pentru Viitor că investește și în propria persoană: citește mult, descoperă lucruri noi. Cu sinceritate, Daniel Galea a mărturisit și că suferă de „sindromul impostorului”.
„Am vise mari, o viziune și mă gândesc: oare chiar pot să o realizez? Mă uit apoi în jur și realizez că lucruri importante au fost realizate de oameni ca mine. Trebuie doar să crezi în tine și să încerci fără încetare să fii mai bun ca ieri. Le recomand tuturor ca până la 30 de ani să experimenteze lucruri, pentru a găsi ceea ce îi pasionează. Iar când ai găsit ceea ce îți place să faci, implică-te 100%, adu valoare prin ceea ce faci!”.
AntreV este un proiect european care are ca obiectiv general creşterea numărului de studenţi ai Universităţii din Oradea, prin stimularea participării acestora la programe de studii de licenţă, iar emisiunea AntreV – Antreprenor pentru Viitor vine ca o completare a competențelor teoretice dobândite la cursuri. Studenții au aici posibilitatea de a cere sfaturi antreprenorilor de succes, legate de planul lor de afaceri.
Trimite articolul
XSunt printre primii clienti care i-ati avut de cand ati deschis si inca revin de fiecare data cu placere la voi. Pe langa faptul ca mancarea e pe gustul meu, apreciez de fiecare data amabilitatea angajatilor cu care interactionez.
Da sigur. Sunt 100% sigur ca au venit acasa pentru ca aveau “cariere construite”…..LOL
-
Sterge-te la gura ca esti maro…
-
Gura ta oare de ce miroase a penis ?
-
Intreaba pe ma-ta. Ea stie.
-
Prostule, ala cu penis nu e mama. Sper ca nu ai supt lapte de la mama ta cu penis ?
-
Ma-ta are penis? Bietu de tine.
-
Pentru toti:
Citizen are ma-ta cu penis.
-
-
-
2 gunoaie, încă o prăvălie de căcat în haznaua satu oraghe mare!
Falimentu și vă mânce bisnitarilor!
-
x, postac invidios si frustrat ce esti. gunoi esti tu ba boschetar labar inutil. inca o mai bati pe ma-ta ca n-are pensie mai mare sa poti bea mai mult?
-
Daca x isi bate mama sau nu nu schimba cu ninic ce a comentat. Si are dreptate.
-
are dreptate??
-
-
Printre altele puneți bani deoparte pentru amenzi.garda,ANAF,pompieri,sanepid, poliție.de ce?o să vedeți voi.
Umbla caini cu covrigi in coada in Anglia si Irlanda ce vrajeli ! Mari CEO ,ce sa zic au abandonat ei slujbele bine platite si au venit cu coada intre picioare acasa !
Frumos! Felicitări!
In loc sa apreciați un concept inedit și reușită acestei afaceri locale săriți cu hate-ul…
Păcat ca sunteți o minciuna și ca tot ce s-a făcut in mare parte nu au fost pe bani voștri . Iar cel pe care l-ați fraierit fără sa apăra in vreun contract ca e a lui defapt poată 9 nici nu e pronunțat in acest articol , chiar nu va este Rușine ?! Măcar dacă erați Onești ca voi ați avut o idee și altcineva banii , dar defapt despre ce vorbim când l-ați fraierit și nici măcar nu e trecut in acte la acest “Business “ sunteti niște falși și niște cretini .
-
Lasa-i dracului in pace….In max 6 luni oricum dau faliment.
-
Tu ai dat faliment deja.
-
Nimic nu e mai gretos ca ratatii care improsca cu noroi pe astfel de indivizi.
Inteleg ca e un procentaj mic de oameni comunistoizi cu IQ de lubenita care sunt anti orice afacere si au impresia ca oricine care incearca ceva in business, este escroc. Ca doar asa a vazut in filme si la stiri. Dar e iritant ca, someri fiind, stau la comentat pe internet tot timpul.
Sunt o tona de oameni cu spirit antreprenorial si Romania are nevoie de ei cu disperare. Literalmente, este cel mai important grup demografic de care aceasta tara are nevoie.
In 1988 s-au nascut 380.000 de copii in tara asta. In 2020 s-au nascut 178.000. Voi stiti ce inseamna asta? Inseamna ca in cateva decade aceasta tara nu va exista. Singura metoda de a reversa acest trend este sa incurajam piata privata si spiritul antreprenor si sa trimitem mesajul celor cateva milioane de romani (printre care ma numar si eu) plecati ca se poate si in RO. Da, inca pute a rahat, dar se poate. Daca se strecoara escroci printre ei, avem nevoie si de o justitie bine pusa la punct. Clar! Dar sa iei o atitudine plina de voma din start la adresa unor oameni care vor sa faca ceva, este subuman. Trebuie sa fi ultima lichea.
Deci, felicitari celor din articol. Numai bine. Si eu sunt in UK de 12 ani si prietena mea e americanca si ne gandim sa facem ceva similar in Tm sau Oradea. Prietena mea invata romana la ora actuala. Sunt sigur ca vor exista cativa care vor spune “ce proasta e! ce dracu sa vina aici? aici e tara numa de fraieri baaaa”. Ok, jet.
-
Joel bati campii…vezi ca o dai rau in bara cu depopularea…Daca ai face un pic de research ai observa ca voi marii antreprenori ai secolului 21 sunteti fara copii, pt ca trebuie sa va ocupati de business…deci nu stiu cine depopuleaza tara asta…
Legat de coruptie, crede-ma ca nu tine varsta…sunt o gramada de tineri ca si mine si tine care fac exact la fa fel ca si cei mai inaintati ca noi iar cei 2 din imagine nu sunt mai prejos…
Legat de Piata 9, mancarea si conceptul e bun…chiar ok
Insa sa lase ei etica si seriozitatea pt ca unii stiu de ce au trebuit sa plece in Irlanda si ce ,,seriosi”au fost…inainte de a pleca
-
„Inseamna ca in cateva decade aceasta tara nu va exista”
Aleluia!
-
Cifrele sunt de la INS. Nu stiu ce e greu de crezut. Tara se depopuleaza din mai multe motive:
1. Politicieni de doi bani. Pe asta o stim cu totii. Starea sanatatii publice, etc
2. Cultura si indoctrinare in familii (de la actualii boomeri) care isi educa copii ca trebuie sa plece orice ar fi, odata ce fac 18 ani. Pana si azi cunosc romani care sunt convinsi ca in Romania se traieste mai prost ca in Africa si Asia. Imi pare rau sa o spun, asta este indoctrinare si ignoranta. Ca exemplu, iata si comentariul, cu cinismul clasic de doi bani, a lui vdct, care jubileaza la posibilitatea ca Romania sa dispara. Ca deh, e mai usor sa fi cinic ieftin, decat sa contruiesti ceva de valoare.
3. Da, se fac mai putini copii. Mai ales in familii cu venit mediu si cu spirit antreprenor. Asta nu inseamna ca nu trebuie incurajat antreprenoriatul. N-am ce altceva sa adaug aici.
4. Avortul tratat ca o metoda de contraceptie. Suntem nr 1 la avortat. A nu se citi ca sunt anti-avort (moralmente sunt; dar ii inteleg statusul legal si chiar il aprob, fiindca traim in vremurile in care traim).
5. etc, etc
Pana una alta, eu doar am dorit sa ii felicit pe cei din articol si sa exprim cat de regretabile sunt comentarile unor jeguri umane (majoritatea, cel mai probabil, ratati in pivnita mamei, fara job si fara directie in viata) care si-au luat timp din programul masturbator sa-si exprime frustrarile.
Numa bine x
-
Oamenii normali învaţă din propriile greşeli; oamenii deştepţi învaţă şi din greşelile altora.(Jerome K. Jerome)
Te-am înțeles. Vrei să (mai) dai o şansă României.
Îți respect decizia şi eu ,unul, îți doresc multă baftă(pentru că vei avea nevoie de ea ,în Romania).Şi eu locuiesc în Anglia de vreo 6 ani.Aşadar avem câte ceva in comun dar sesizez şi unele diferențe între noi.
Prima diferență majoră dintre noi e faptul că eu am parăsit Romania după vârsta de 30 de ani,(scârbit şi exasperat de sistemul de aici) iar tu ,probabil acuma,bănuiesc , ai aproximativ 30 de ani (plus sau minus câțiva ani) şi vrei să te întorci în Romania.
Altă diferență ar fi faptul că tu vrei să te întorci în Ro , cu bani pe care să-i investeşti într-o afacere, pe când eu mi-am vândut de aici afacerea demarată cu ani în urmă si aproape toate proprietătile şi i-am investit in Uk (in proprietati, si deocamdata nu regret alegerea facută).Repet ,nu vreau să te descurajez defel,oricum decizia ta e luată deja , dar dacă îmi permiți aş menționa câteva diferențe majore dintre ceea ce ai trait şi ai experimentat în Uk şi ce vei găsi aici.
1.Dacă in Uk, statul incurajează efectiv initiativa privata printr-o serie de măsuri menite să stimuleze micul întreprinzător (birocratie extrem de redusă, neimplicarea excesivă a organelor de control în bunul mers al afacerii, chiar împrumuturi cu dobândă zero acordate de unele instituții statale catre self employeds sau anumite tipuri de societati comerciale) în Romania nu vei avea niciodată parte de aşa ceva ,în schimb te vor vizita periodic (cu precizie de metronom) o cohortă de comisii şi reprezentanți ai unor instituţii publice care vor scormoni in hârțoagele firmei şi-ți vor monitoriza la sânge activitatea şi aproape niciodată nu vor pleca cu mâna goală (ştii ce zic).
2. Diferențe majore dintre educaţia si caracterul englezului de rând comparativ cu ale românului.
Dacă englezul obişnuit e un om mai” rece” să zicem, nu foarte sociabil şi aproape deloc interesat de “capra vecinului”, cu bun simț politicos cu toată lumea,ei bine ,românul e la polul opus,sociabil, volubil , dar în acelaşi timp o persoană care nu digeră defel succesul în orice plan al semenului său şi va face tot ce-i stă in putință să frâneze ascensiunea vecinului său.
Dar acestea le vei trăi chiar tu însuți, şi vei trage concluziile de rigoare după accea.
Orucum eu îți doresc succes şi să auzim numai de bine ! -
Oamenii normali învaţă din propriile greşeli; oamenii deştepţi învaţă şi din greşelile altora.(Jerome K. Jerome)
Te-am înțeles. Vrei să (mai) dai o şansă României.
Îți respect decizia şi eu ,unul, îți doresc multă baftă(pentru că vei avea nevoie de ea ,în Romania).Şi eu locuiesc în Anglia de vreo 6 ani.Aşadar avem câte ceva in comun dar sesizez şi unele diferențe între noi.
Prima diferență majoră dintre noi e faptul că eu am parăsit Romania după vârsta de 30 de ani,(scârbit şi exasperat de sistemul de aici) iar tu ,probabil acuma,bănuiesc , ai aproximativ 30 de ani (plus sau minus câțiva ani) şi vrei să te întorci în Romania.
Altă diferență ar fi faptul că tu vrei să te întorci în Ro , cu bani pe care să-i investeşti într-o afacere, pe când eu mi-am vândut de aici afacerea demarată cu ani în urmă si aproape toate proprietătile şi i-am investit in Uk (in proprietati, si deocamdata nu regret alegerea facută).Repet ,nu vreau să te descurajez defel,oricum decizia ta e luată deja , dar dacă îmi permiți aş menționa câteva diferențe majore dintre ceea ce ai trait şi ai experimentat în Uk şi ce vei găsi aici.
1.Dacă in Uk, statul incurajează efectiv initiativa privata printr-o serie de măsuri menite să stimuleze micul întreprinzător (birocratie extrem de redusă, neimplicarea excesivă a organelor de control în bunul mers al afacerii, chiar împrumuturi cu dobândă zero acordate de unele instituții statale catre self employeds sau anumite tipuri de societati comerciale) în Romania nu vei avea niciodată parte de aşa ceva ,în schimb te vor vizita periodic (cu precizie de metronom) o cohortă de comisii şi reprezentanți ai unor instituţii publice care vor scormoni in hârțoagele firmei şi-ți vor monitoriza la sânge activitatea şi aproape niciodată nu vor pleca cu mâna goală (ştii ce zic).
2. Diferențe majore dintre educaţia si caracterul englezului de rând comparativ cu ale românului.
Dacă englezul obişnuit e un om mai” rece” să zicem, nu foarte sociabil şi aproape deloc interesat de “capra vecinului”, cu bun simț politicos cu toată lumea,ei bine ,românul e la polul opus,sociabil, volubil , dar în acelaşi timp o persoană care nu digeră defel succesul în orice plan al semenului său şi va face tot ce-i stă in putință să frâneze ascensiunea vecinului său.
Dar acestea le vei trăi chiar tu însuți, şi vei trage concluziile de rigoare după accea.
Oricum eu îți doresc succes şi să auzim numai de bine !-
De acord cu ce ai spus. Eu stau în Scoția, care e un Teleorman al UK-ului. Poate și acesta este motivul pentru care vreau sa plec.
Toată lumea mi-a spus ce mi-ai scris tu acolo. Sunt libertarian capitalist și în general prefer sistemul american. Crede-mă, știu ca este un idealism în gândirea mea cu referință la România, fiindcă într-adevăr, am doar 31 de ani.
Am în schimb amici care au reușit în țară (in bucale și cluj) și mi-au relatat ca lucrurile încep sa se schimbe un pic mai înspre pozitiv.
Piața este foarte saturata în UK, iar în RO este loc de creștere. De aceea vreau măcar sa încerc.
Dacă nu iese, ma mut în Texas cu prietena (sau ma rog…un stat Republican normal, ca doar nu o sa ma duc în Cali sau alte Teleormame americane)
-
-
-
-
Joe,
E ca și cum un boxer de categoria ușoară luptă cu unul din categoria grea, pe lângă asta boxerul din categoria grea mai mituiește și arbitrul.
Teoretic e frumos ce spui, doar teoretic…
La școală te învață fromos despre economia de piață, e frumos, asta doar teoretic.Când statul se va comporta cu micii antreprenori așa cum se comportă într-o țară normală, adică angajații statului să fie doar niște muncitori pentru antreprenori, asta ar fi un mic progres. Asta nici peste 1000 de ani în România.
Dar și așa ar fi o junglă, pentru că avem rechinii, multinaționalele…și lumea e a lor : cumpără guverne, mituiesc oameni în stat, percep taxe de raft, primesc de la guverne scutiri de taxe și impozite…
Și micii întreprinzători cum să lupte cu ei?
Am intrat în UE, e ca și cum un boxer de categoria ușoară luptă cu unul din categoria grea, dar pe lângă asta boxerul din categorie grea mai mituiește si arbitrul.-
Ce legatura are asta cu ce am scris eu?
Eu faceam o critica celor care ii insulta pe cei doi din articol. Lichele de pivnita.
Sunt complet de acord cu ce ai spus tu; mai putin faptul ca Romania nu se poate schimba. Fiindca asta e obiectiv fals; din 90 pana astazi s-au imbunatatit lucrurile, dar mai e de munca.
Dar, ca sa inteleg, solutia ta este sa inchidem sandramaua? Ca doar nu ne vom schimba niciodata. Statul si multinationalele ne sug de bani, capital intelectual si creativitate. Deci nu exista solutii?
Solutia mea de exemplu ar fi sa incurajam pe cei din articolul de mai sus si sa incercam sa schimbam mentalitati socialiste usor, usor…
Ca inceput…
-
Cred ca nimeni nu i-ar isulta pe cei doi, daca nu apareau intr-un articol platit,cu povesti de adormit copii debili.
-
-
Uite cum comenteaza toti imbecilii! Bai tampitilor voi ati facut vreodata ceva cu viata voastra inafara sa incalziti buda? Creierul vostru poate produce ceva mai mult decat comentarii ampulea? Sigur ca nu, de asta sunteti aici! Idiotii pulii ce sunteti, imi pare rau de copacii care macar fac un efort sa produca aer, ca il respirati voi! Hai sictir, la munca si gura inchisa!
da, sigur nu din cauza BREXIT-ului au venit acasa… ei au vrut, bla bla… am si eu cateva cunostinte, cei care dupa Brexit au fost nevoiti sa vine acasa ca n-au reusit sa le faca hartiile sa ramana si dupa in UK, iar pandemia a mai ajutat si mai mult
Felicitari…Oradea are nevoie de businuri de calitate ca al vostru!!!
Ne vedem la un stake bun!
Felicitari Dani.Mult succes pe mai departe.Esti bun….
ce cariere astia doi? toti romanasi sclavi prin țările din Vest dupa ani de sclavie si cu câțiva bănuți puși deoparte devin afaceriști de carton in tara lor de baștina! daca aveau cariere mai întorceau :)))) hai ma vindeți gogoși la producatorul de gogoși? :))) aoleu cât ….
romani cu cariere se întorc in tara hahahahahahahahha cariere in spălat de wc uri vase drumuri clanțe hei rup lopata etc
Doamna autor al acestui articol, vad ca pentru dvs Irlanda si Irlanda de Nord este acelasi lucru. Va recomand sa consultati orice sursa web sau o carte de geografie, Irlanda nu e acelasi lucru cu Irlanda de Nord si cu siguranta nu face parte din UK. Inteleg ca sunt salarii mici in presă si se angajează oricine să redacteze/posteze articole dar totuși, un minim de cunoștințe ar fi de bun simț.
FELICITĂRI….în sfârșit ceva sănătos și inedit in Oradea! Mult succes în continuare. …O ASISTENTA de igiena din Bruxelles… va mulțumesc pt ca ați ales Oradea pt afacerea dvs…orașul meu de origine!
succes in continuare…francizati,ca merge,dar in stil MC DONALDS,CA SA PUTETI CONTROLA CALITATEA FRANCIZATULUI,SA NU DARAME BRANDUL…