Cea de-a IV-a ediţie a prestigioasei „Monografii ilustrate a judeţului Bihor” a fost lansată joi. Proiectul, iniţiat în anul 2006, prezintă într-o nouă lumină judeţul Bihor, cu frumuseţile sale arhitecturale şi naturale.
„Faptul că s-a ajuns la a patra reeditare a volumului se datorează, în mare parte, cererii din partea instituţiilor de stat şi a firmelor private care îl folosesc ca şi material de protocol pentru delegaţii, dar şi nevoii publicului de a-şi cunoaşte valorile locale. Monografia nu putea apărea pe piaţă fără sprijinul financiar şi logistic al agenţiei publicitare Joint Communications, condusă de Diana Goga, specialist în comunicare şi relaţii publice, persoana care a sprijinit de la început proiectul şi eforturile Editurii Duran s. Ne dorim, noi şi colaboratorii noştri, ca prin această a patra ediţie să facem cunoscute unui public cât mai larg, frumuseţile şi locurile de atracţie ale judeţului Bihor”, a spus Ovi D. Pop, autorul Monografiei.
Acesta a mai adăugat că în noul volum au apărut noi poze, pentru că multe clădiri au fost renovate sau îmbunătăţite.
„Am ilustrat şi viaţa culturală a oraşelor şi localităţilor din Bihor, precum şi viaţa sportivă şi elemente de turism (cascade, muzee săteşti, peşteri etc.)”, a mai completat Ovi D. Pop.
Valori
Monografia ilustrează 435 de sate, 91 de comune şi 11 oraşe din judeţul Bihor. Volumul a fost editat în limbile română, engleză şi maghiară.
„A IV-a ediţie a «Monografiei ilustrate a judeţului Bihor» este vizibil îmbunătăţită. Calitatea este de departe cea mai bună. Ca structură a rămas aceeaşi – oraşele din judeţ şi comunele, cu valorile lor patrimoniale, dar şi manifestări care atrag turişti. Prin acest album se prezintă dinamica unui judeţ care vrea să iasă din anonimat. Merită ca aceste valori să fie cunoscute atât de localnici, cât şi de cei din ţară şi din afara ţării”, a spus Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, coordonatorul acestei monografii.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!