Există metode prin care învăţătura poate deveni o plăcere, o joacă. Despre aceste metode au aflat cei 19 participanţi la trainingul susţinut, săptămâna trecută, de Adriana Popa şi Smaranda Suciu, la sediul Asociaţiei Filantropia Oradea.
„Asociaţia Filantropia Oradea are un parteneriat cu Fundaţia Noi Orizonturi prin care s-a dezvoltat o reţea de zece cluburi Impact, care au fost deschise anul trecut în zece şcoli din Oradea. Am avut atunci o primă sesiune de training pentru lideri, iar acum avem a doua sesiune. Participă profesori din cadrul cluburilor din Oradea, dar şi din Aleşd, unde vrem să mai deschidem un club”, ne-a declarat Adriana Popa.
Implicare totală
Participanţii la training au fost implicaţi trup şi suflet în activitatea desfăşurată. „Trainerii acestui curs, Smara şi Adriana, sunt două persoane foarte volubile care găsesc soluţii de abordare a fiecărei persoane, indiferent de cât de interioarizată ar fi. Ele determină toţi participanţii cursului să interacţioneze cât mai echilibrat. Prin joacă te determină să-ţi dai seama că şi în viaţă te întâlneşti cu situaţii similare în care, dacă doreşti, poţi să răzbeşti şi să treci cu bine mai departe”, a precizat Elena Marian, profesor la Colegiul Onisifor Ghibu.
Prin învăţămintele de la curs profesorii au învăţat să interacţioneze altfel cu elevii, să se coboare la nivelul lor. „Prin aceste cursuri ne descoperim pe noi înşine. Vedem cu alţi ochi interacţiunea profesor – elevi. Învăţăm să îi ajutăm să se implice în societate. Învăţăm metode constructive, care ne ajută să interacţionăm cu copii într-un mod familiar”, este de părere Anca P., de la Liceul Lucian Blaga.
„Acest training mă ajută foarte mult în munca cu copiii, pentru că prezintă nişte metode de lucru nonformale. Oferă alternative la ceea ce înseamnă educaţia clasică şi dezvoltă la copii numeroase abilităţi şi aptitudini de care au nevoie în viaţă”, susţine Lioara Beltechi, profesor documentarist la Colegiul Naţional Iosif Vulcan Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!