Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat 1 500 000 doze de vaccin gripal, cu circa 200 000 mai mult față de anul trecut (și mai repede), pentru persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează tot prin cabinetele medicilor de familie şi spitale și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.
Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, vârstnici peste 65 de ani, cei cu boli cronice (în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice), copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătății şi recomandărilor OMS şi ECDC.
Siguranța salvatorului
Dintre cele 50 000 de doze de vaccin trimise de Ministerul Sănătății în teritoriu pentru imunizarea personalului medical (cel mai expus îmbolnivirii prin contact cu pacienții), în Bihor au ajuns 720 de doze, care au și fost date personalului medical de la Spitalul Curteanu, unitate ce deține și secție de infecțioase și pneumologie.
Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin pentru populația cu risc, totalul tranșelor fiind de patru.
Trimite articolul
XAm tras o gripa in urma cu 5 ani dupa ce m-am vaccinat de era sa mor. De atunci nu m-am mai vaccinat si n-am mai racit niciodata asa rau ca dupa nenorocitul ala de vaccin. Vaccinati-i pe cei cu risc, adica pensionari, sa scapati mai repede de ei sa nu le mai platiti pensii…
Vaccinul din 2019 este creat pe tulpina virusului din 2018. De la an la an tulpina se modifica deci in concluzie, vaccinul are 0% eficienta. Mergeti si vaccinati-va, bagati metale grele in voi iar in primele 2 saptamani dupa ce vaccinul ineficient vi-a fost administrat sistemul imunitar este vulnerabil la biferite boli. Ignoranta nu are scuza.