Lucrările presupun și construirea a două viaducte și 3 pasaje supraterane, precum și lucrări în albia Crișului Negru.
[eadvert]
Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal are următoarele caracterisitici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri.
Termen „criminal de scurt”
Lucrarea nici n-a început și deja e sub presiunea termenului de predare.
„Cum să fie foarte scurtn termenul? Este criminal de scurt. 2, 3 luni dureaza organizarea de santier, cu zeci de băraci, drumuri tehnologice, instalate statii de betoane, statie de asfalt, betonari, alei, parcari, ateliere de reparatii, statii de carburanti, dormitoare muncitori, cantina… Etc. Durata de executie la acest contract… minim doi ani cu timp favorabil. Noi, deși avem alte lucrări, am acordat prioritate 0 la Centura Beiușului” a declarat Beniamin Rus, patronul firmei Drum Asfalt.
Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Licitație, timp de un an
Așa cum a mai scris Bihon.ro, câștigătorul a fost desemnat în iunie, 2022. Însă rezultatul licitației a fost contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), iar începerea lucrărilor la șoseaua ocolitoare a Beiușului a fost întârziată din acest motiv.
„Din luna iunie avem procese privitoare la stabilirea constructorului care ar urma să execute lucrarea. Comisia de licitație a stabilit un constructor, un altul a contestat această soluție, CNSC a invalidat soluția dată de CJ Bihor, am ajuns la Curtea de Apel unde ne-a menținut soluția inițială, dar netrasând în totalitate proiectul, a dat posibilitatea unei noi evaluări. Am făcut o nouă evaluare, am dat o nouă soluție, și din luna decembrie, deși am predat noua soluție și s-a depus contestație, CNSC deși trebuia să se pronunțe la începutul lui, nu s-a pronunțat, deși am făcut demersuri scrise și telefonice”, a explicat președintele CJ Bihor, miercuri, într-o conferință de presă.
Potrivit sursei citate, foarte probabil, indiferent de soluția dată de CNSC, se va ajunge din nou la Curtea de Apel „datorită litigiilor dintre constructori”, dar de data asta nu se va putea ataca decizia instanței.
„Problema cea mai neplăcută este că avem finanțare până la sfârșitul acestui an”, a subliniat președintele CJ Bihor, care a adăugat că „va trebui să găsim formule pentru a vedea cum închidem această lucrare, să găsim formule să continuăm finanțarea”.
Trimite articolul
XNici nu a inceput lucrarea si se plange, daca nu esti in stare sa o faci la termen nu trebuia sa mergi la licitatie, era mai bine daca facea lucrarea o firma mai serioasa.
Ia te uita ce minune! Centura trece fix pe langa ferma familiei Degau. Felicitari. Parca ne spunea Adrian Ciorna ca asa trebuiue sa fie.