„Campania a început în 17 octombrie, cu pregătirea terenului, respectiv cu săparea gropilor. În total vor fi plantaţi 854 de arbori din diverse specii: mesteacăn, dud, măr decorativ, prun decorativ, salcie, frasin, acer, salcâm, carpen etc.”, se arată într-un comunicat al Primăriei. Toate aceste plantări sunt făcute de Adenadra S.R.L, firmă specializată în amenajări peisagistice şi plantări de arbori, în contul unui contract în valoare de 189.532 lei, cu tot cu TVA.
Campania de plantări de toamnă va cuprinde toate zonele oraşului, respectiv zona Nufărul, B-dul Magheru, strada Republicii, în faţa fostei Policlinici, strada Peneş Curcanul, Parcul Dragoş Vodă, Parcul Cerbului, Parcul A. Averescu, str. A. Averescu, Parcul Electrometal, Parc Al. Andriţoiu, str. Calea Clujului, str. Xenopol, str. Sovata – mal Criş, mal drept – Pârâul Peţa, str. Erkel Ferencz, str. Matei Corvin, Str. Horea, B-dul Decebal, de la str. Primăriei spre Grădina zoologică.
Totodată, municipalitatea distribuie cu titlu gratuit către asociaţiile de proprietari 5000 de fire de gard viu, care poate fi ridicat de la pepiniera situată pe str. Făgăraşului, aparţinând ADP (Administraţiei Domeniului Public).
Pe verificate
În condiţiile a numeroase şi mediatizate sesiuni de plantare cu şi fără voluntari, devine important şi dacă cineva ţine sau nu evidenţa succesului acestor acţiuni. Conform compartimentului spaţii verzi din Primărie, verificarea puieţilor şi plata celor cumpăraţi prin licitaţie se face de la un sezon de plantare la altul. „Puieţii au garanţie un an. Plata se face în două tranşe, un avans şi apoi cei care s-au prins. Cei care nu s-au prins se înlocuiesc în sezonul următor”, spune Loreta Mălăin din cadrul Primăriei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!