O nouă bază sportivă prinde contur în Oradea, Primăria anunță începerea lucrărilor la viitorul complex sportiv situat în strada Calea Clujului nr. 202 C, în spatele terenului de fotbal „Motorul”.
[eadvert]
În prezent, se lucrează la pregătirea terenului, realizarea terasamentelor și amenajarea stratului suport. Investiția se realizează cu finanțare guvernamentală, prin grija Companiei Naționale de Investiții, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Complexuri sportive”. Primăriei Oradea îi revin lucrările care vizează asigurarea utilităților și amenajarea drumurilor de acces. „Reamintim că în scopul implementării acestui proiect Primăria a pus la dispoziție, anul trecut, terenul care din punct de vedere a fluxurilor de circulație, a repartizării urbanistice este adecvat construirii unui complex sportiv la standarde corespunzătoare”, se arată în comunicat.
Suprafața construită desfășurată a complexului sportiv va fi 13.000 mp. Acesta va cuprinde un teren de fotbal prevăzut cu tribune de 500 de locuri și 20 de locuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, un teren de sport multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, o clădire vestiar cu regim de înălțime parter plus un etaj, dotată cu grupuri sanitare, cabinet medical, magazine, zone de protocol, dar și o parcare cu 58 de locuri. Terenul de fotbal va fi dotat cu instalații de nocturnă și tabelă de marcaj. Termenul de realizare a investiției este de 9 luni.
Trimite articolul
XMai bine ati face ceva cu Calea Clujului, ca e o rusine, arata ca intrarea intr-un sat. Acolo ar trebui facute blocuri , ca ne rad Clujenii. Sau intrarea dinspre Satu-Mare, str Matei Corvin, nu arata deloc a intrare in cel mai dezvoltat oras din lume. Degeaba bagati banii numai in strada Nufarului, ca asta le este draga taramnilor din judet, celor din Birtin si Sanmartin(unde sta primarul),
-
Si ce ai dori, ma rog ?
Sa fie demolate sirurile de case de la i trare?
Arata ca un sat ptr.ca la periferie si-au facut case proletarii cei mai saraci pe timpul comunismului.
Dupa posibilitati.
Acuma, daca le demolezi, vor aia preturi de sa isi ia fiecare generatie nascuta minim o vila in Grigorescu.
Plus ca sar haiducii cu postarile critice la adresa primarului si a lui Bolojan, ca doar demoleaza si toarna betoane.
Deci cum sa facem?
Hai cu sugestiile, nu doar cu critica.-
Se demoleaza in alte zone tot pt blocuri. Daca tot se vrea blocuri pt mafia locala, atunci sa fie facute in zona asta sa fie cu adevarat util pt imagine. Tot in zonele bune se demoleaza. Regeneratea urbana e doar de fatada pt prosti. Unde ar trebui nu se face.
-
Acest complex sportiv a fost propus de mine la capitolul ,,participare bugetativă”. Este foarte bine ca s-a înceout construcția lui, pentru că zona este foarte inapoiată, iar cetățenii sunt ca in lagăr, complet izolați, fără nicio posiblitate reală de recreere, de petrecere a timpului liber si de a face sport. In plus, deși foarte putină lume stie, această zonă in timpul comunismului era foarte activă, preponderent industrială, avand foarte multe fabrici, ateliere, unități economice etc. Cele mai multe s-au desființat in ultimii ani, s-au degradat și nu s-a construit nimic în loc. De aceea zona arată groaznic: distrusă, nedezvoltata si mult mai rău ca celelalte cartiere ale orașului, in care s-a investit masiv. Zona arată exact ca in satele părăsite. Așa se simt si locuitorii ei: inapoiați și părăsiți de administrație. Noua locație ar putea insemna un punct de plecare spre civilizație pentru tineri, cu condiția ca aceștia sa fie corect îndrumați de părinți si de autorități pentru folosirea noilor capabilități si amenajări, iar complexul sportiv să permită acces liber locuitorilor pentru utilizare.
Am in plan și alte propuneri de modernizare a zonei, avand în vedere că locațiile fostelor fabrici sunt libere, iar cu investiîiile potrivite ar permite realizarea de obiective moderne și civilizate.
Locuind in cartier, teama mea este ca oamenii din zona se vor schimba, moderniza si civiliza mai greu decat zona.
-
Cand am cumparat o casa in Ungaria a trebuit sa prezint notarului si un accept din partea comunitatii, nu erau suficientii doar banii. Cred ca ai prins ideea!
CALEA CLUJULUI, ORADEA MARE 2021
10 SCURTE CARACTERISTICI:
1.Cale de acces foarte importantă pentru intrarea și ieșirea din oraș. Din păcate, cu prea multe ambuteiaje.
2. O șosea periculoasă, predispusă ciocnirilor auto violente, accidentelor rutiere grave și deceselor auto. Drumul pe care șoferii sunt lăsași să-și etaleze mușchii mașinilor și lipsa de creier.
3. Parafrazez din comentariile anterioare: Ț O rușine, arată ca intrarea într-un sat,…, nu arată deloc a intrare în cel mai dezvoltat oraș din lume”.
” Zona arată exact ca în satele părăsite”.
Cred că este locul în care ghizii din autocar roagă excursioniștii să mai aibă răbdare 10 minute pană în centru sau să închidă ochii, pentru ca aceștia să nu regrete plecarea spre Oradea turistică mult lăudată în media.
4. O aberație urbanistică: case mici îngrămădite între fabrici cu teren imens, benzinării între depozite de gunoi/moloz, depozite cu materiale de construcții langă case neangrijite, depozite cu materiale periculoase sau toxice între case, firme, moteluri și magazine alimentare /ABC la șosea care nu au nici un loc de parcare, Crișul Repede îngrădit pe toată lungimea străzii.
5. O aberație arhitecturală: vile langă case dărăpănate, imobile moderne langă terenuri virane/cu buruieni, locații noi nefolosite/de închiriat langă imobile vechi supraaglomerate dar folosite, case cu spatele la stradă și cu toate geamurile spre interior.
6. Zonă cu mulți locuitori, dar cu o singură școală gimnazială și grădiniță, singura din Oradea cu un singur hipermarket (METRO) , fără nicio piață, fără niciun parc adevărat, fără niciun loc de joacă pentru copii, fără niciun teren public de sport, nicio zonă de odihnă și recreere, dar zona cu cele mai multe birturi.
De aceea, aștept cu nerăbdare și speranță deschiderea pentru public a Complexului Sportiv.
7. Zonă cu mulți locuitori și 3 cartiere de case – tokai, gropi, țincopono – îngrămădite în spatele unor foste fabrici desființate/nefolosite, cu terenuri imense.
8. O zonă cu enclave culturale, dar și cu două colonii speciale: una pe strada Gutenberg, cealaltă căminul social de strada Moliere.
9. O zonă cu multe lăcașuri religioase, dar cu foarte puțină credință adevărată.
10. O zonă în prezent lipsită de importanță economică, dar cu potențial imobiliar imens, conservat probabil pentru viitoare tunuri.
În Ungaria la cumpărarea unei case, nu este necesar acordul comunității, așa cum se susține eronat într-un comentariu anterior. Acest lucru nu exclude ca în viitor, pentru romani să fie obligatoriu acest lucru. Este normal ca un stat să-și protejeze cetățenii, valorile culturale caștigate și nivelul de civilizație. Cred că ați prins ideea.