Astfel, un utilaj a început să demonteze bordurile de piatră, după care se va trece la frezarea asfaltului și decaparea până la structura de grinzi și tablier a podului. Va uma apoi ridicarea întregului ansamblu în vederea refacerii aparatelor de reazăm.
Decizia de reabilitare a podului a fost luată având în vedere faptul că podul a fost construit în anul 1954, iar de atunci nu a fost supus reparațiilor capitale.
„Podul Sf. Ladislau este o legătură importantă între zonele funcționale și rezidențiale ale orașului. Conform expertizei realizate de firma Aquacons SRL, podul se află într-o stare nesatisfăcătoare. Studiul efectuat cu privire la starea acestuia a evidenţiat degradările și defecte care impun remedierea lor grabnică: partea carosabilă și îmbrăcămintea de pe trotuare prezintă degradări multiple, gropi, făgaşe, parapetele pietonale au fisuri și crăpături, gurile de scurgere sunt înfundate, cu tuburile de prelungire corodate, în zonele de rezemare a tablierului central sunt degradări datorate infiltrărilor de apă cauzate de degradările rosturilor, degradarea avansată a zidurilor de sprijin de pe ambele maluri, amonte și aval de pod, degradarea scărilor de acces și a lucrărilor de protecție a malurilor etc.
Ținând cont și de faptul că în acest an au loc lucrări de reabilitare la Piața Unirii, administrația locală a decis să reabiliteze și acest pod. Lucrările sunt executate de S.C Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby A.S, care a câștigat licitația cu o ofertă de 5.150.599,62 lei. Durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni”, transmite primăria.
„Menționăm că, în limita posibilului, accesul pietonal va fi menținut pe trotuarul din amonte. Totodată, Primăria Oradea roagă pietonii să se limiteze la folosirea trotuarului pentru a preîntâmina producerea unor accidente”, a declarat ing. Leontin Pătcaș – șef Birou Drumuri Publice în cadrul Primăriei Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!