Au fost depuse cinci oferte de companiile interesate: Inovum, C&I Eurotrans XXI, Aveuro International SRL, Pacific Tur și Asociere: QEV Technologies și Amperio Energy. Urmează evaluarea acestora și stabilirea unui câștigător.
Vor fi cumpărate 25 de microbuze, valoarea totală a acestora fiind de 30,2 milioane de lei, fără TVA.
„Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 – Educație, Investiția 110 – Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi. Contractul de finanțare a fost semnat.
În acest program sunt eligibile consiliile județene din țară, prin intermediul cărora, în parteneriat cu primăriile, școlile vor fi dotate cu microbuze electrice. Alocarea financiară totală este de 250 de milioane de euro, fără TVA, județului Bihor revenindu-i aproximativ 6 milioane de euro”, au transmis reprezentanții CJ Bihor printr-un comunicat de presă.
În Bihor au fost încheiate parteneriate cu 25 de primării: Abram, Balc, Batăr, Borod, Budureasa, Bulz, Buntești, Copăcel, Diosig, Drăgești, Holod, Oșorhei, Pomezeu, Răbăgani, Săcădat, Sânmartin, Șimian, Șinteu, Șuncuiuș, Suplacu de Barcău, Tămășeu, Tăuteu, Tileagd, Tinca, Vadu Crișului. În fiecare comună va fi transferat câte un microbuz școlar.
„Consiliul Județean Bihor derulează un proiect similar cu finanțare guvernamentală, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Vor fi achiziționate încă 22 de microbuze școlare electrice, valoarea maximă eligibilă fiind de 25 de milioane de lei. Urmează lansarea procedurii de licitație”, se mai arată în comunicat.
Trimite articolul
XEste vreo comuna cu locuitori maghiari? Nu cred.