Fazanii provin din Fazaneria Pișchia, din cadrul Direcției Silvice Timiș. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei fazanerii, unde anual cresc peste 35.000 de fazani, din aceștia în jur de 15.000 fiind folosiți pentru repopularea celor 251 de fonduri cinegetice gestionate de Romsilva. Direcția Silvică Bihor administrează, prin cele 9 ocoale silvice, 115.120 de hectare, din care 61.660 de hectare sunt păduri de stat. Filmul eliberării poate fi văzut aici:
În România, Regia Naţională a Pădurilor – „Romsilva“ – a fost şi este încă cel mai mare producător de fazani vii, cu o vechime în această activitate de peste 90 de ani în acest domeniu de activitate. „Romsilva“ a rămas încă cel mai mare producător de fazani din ţară, chiar dacă numărul fermelor particulare a crescut considerabil în ultimii ani.Până în anul 1996, „Romsilva“ a avut în patrimoniu 16 fazanerii, dar, în perioada 1996-2006, au fost închise patru ferme, din motive economice, iar altele au fost predate foştilor proprietari. Aceste ferme erau localizate în Cluj, Oradea, Huşi şi ICAS Ştefăneşti.
Bihorul a avut în trecut o importantă fazanerie. În 2007, fosta crescătorie de fazani de la Păuşa, s-a transformat, cu fonduri din Programul SAPARD într-o fermă destinată creşterii, exploatării şi reproducţiei găinilor din rasa grea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!