Aproape 40 de clase din unitatea de învățământ s-au alăturat proiectului național promovat de Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC) – „Săptămâna legumelor și fructelor donate”. Campania se derulează în perioada 19 – 23 noiembrie în toate școlile din Oradea și din țară.
Aflată la a XI-a ediție, campania a implicat profesori, elevi și părinți ai elevilor de la Școala „Dacia”. Coordonatorul pe școală al campaniei a fost prof. Teodora Sîncelean.
Mânată de altruism, compasiune și reflectare asupra nevoii de a-l înțelege și sprijini pe cel aflat în nevoie, Sâncelean și-a mobilizat colegii și elevii într-o campanie în care s-au adunat în jur de o tonă de legume și fructe.
„Scopul campaniei este de a sensibiliza elevii cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea. Copiii sunt învățați să primească, dar noi încercăm să îi ajutăm să învețe și să dăruiască”, a declarat prof. Florian Hava, directorul Școlii Gimnaziale „Dacia” Oradea.
Timp de o săptămână, elevii au strâns legume și fructe, iar miercuri acestea au fost donate Asociației „Filantropia” din cadrul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei. Preotul Laurențiu Lazăr, președintele organizației orădene, a spus că acestea vor fi distribuite, în perioada următoare, nevoiașilor din Oradea și din județ.
De rezultatele campaniei se vor bucura peste 200 de persoane defavorizate (persoane cu dizabilităţi, familii aflate în dificultate și bătrâni din instituţii de ocrotire socială, dar nu numai).
„A fost organizată într-un moment frumos: astăzi Maica Domnului ne vestește, prin intrarea ei în Biserică, faptul că tot un copil o să vină să salveze lumea. Mi se pare o asociere frumoasă cu acțiunea care se face astăzi, în sensul că acești copii, prin acest ajutor, vor să salveze oarecum lumea alungând tristețea și gândurile rele, dăruind câte un pic din inimioara și suflețelul lor prin aceste mici daruri pe care le fac. Acțiunea se încheie printr-un zâmbet larg, care pregătește intrarea în Sărbătorile de iarnă”, a spus preotul Laurențiu Lazăr.
Citiți principiile noastre de moderare aici!