Ele reprezintă cea de-a doua etapă de depunere a anului 2016, luna iunie. „Din cele 330 de cereri depuse în total, estimăm că vor fi finanţate în jur de 290. Spre deosebire de anul trecut remarcăm o creştere semnificativă a numărului de depuneri, dar şi o calitate mai bună a cererilor depuse”, ne-a spus Cristian Buzlea, directorul OJFIR Bihor.
Au semnat
Nerăbdători, dar şi emoţionaţi, tinerii fermieri au semnat rând cu rând contractele de finanţare, dar nu înainte de a li se aminti obligaţiile ce le revin odată cu prima tranşă de bani care, conform reprezentanţilor OJFIR Bihor, va intra în conturile lor între Crăciun şi Anul Nou. „Putem spune că am trecut un examen, dar de acum încolo urmează greul. Ne bucură că am avut oportunitatea de a accesa fonduri şi sperăm să fim un exemplu şi pentru alţi tineri”, ne-au spus câţiva tineri care au semnat luni contractele.
Deşi unii s-au lovit de mai multe impedimente, nu s-au dat bătuţi. Acesta este şi cazul Oanei Maţiţa, din Spiniş. Deşi anul trecut proiectul depus de ea nu a fost selectat pentru finanţare, tânăra nu s-a dat bătută şi a mai încercat o dată. „Deşi marea majoritatea a cunoscuţilor m-au sfătuit să nu mai încerc, dat fiind că data trecută am pierdut 10.000 de lei, eu nu am renunţat, iar perseverenţa a dat rezultate”, ne-a spus tânăra bihoreancă.
Alţi beneficiari au renunţat la slujbe foarte bine plătite din străinătate, pentru a se întoarece şi a lucra pâmântul familiei. „Eu şi fratele meu am stat 10, respectiv 8 ani în Danemarca. Am lucrat tot în agricultură şi câştigam în medie 2.500 de euro pe lună, dar am decis să ne întoarcem acasă, pentru a lucra pământul nostru. Experienţa acumulată acolo ne-a fost de ajutor aici”, au spus fraţii Florin şi Ciprian Vereş, din Chişlaz.
Citiți principiile noastre de moderare aici!