Zi importantă pentru cei 240 de elevi școlarizați la Oradea, care vineri au depus jurământul militar, dintre care 35 de fete şi 205 băieţi.
Prezent la eveniment, subsecretarul de stat Petru Bledea a transmis tinerilor elevi un mesaj în numele conducerii Ministerului Afacerilor Interne și a felicitat viitorii poliţişti de frontieră cu ocazia depunerii jurământului militar. „Sunt convins că ați ales cu maturitate și inteligență să vă pregătiți pentru a deveni polițiști de frontieră, o carieră care înseamnă vocație și care, pe lângă riscurile inerente activității, presupune și o serie de privațiuni și restricții în viața personală. Să fii polițist de frontieră nu este puțin, nu este banal și nu este ușor!”, a spus Petru Bledea.
În acelaşi context, Victor-Ștefan Ivașcu – inspectorul general al Poliției de Frontieră Române, a transmis tinerilor elevi un mesaj de sprijin și încurajare: „Cu atât mai mare este emoția acestui început de drum, în ziua depunerii jurământului de credință față de PATRIE … dar cu sprijinul și priceperea recunoscută a cadrelor didactice, care vă vor fi alături pe întreaga perioadă a școlarizării, alături de suportul necondiţionat al familiilor voastre, îmi doresc să aveți permanent dorința de autodepășire şi de a face, în orice moment, cinste statutului şi uniformei pentru care ați optat. Vă felict pentru alegerea dumneavoastră şi am încredere că veţi reuşi să dobândiţi competenţele profesionale necesare executării viitoarelor misiuni încredințate.”.
[eadvert]
La festivitate au mai luat parte oficialităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din municipiul Oradea, comandanţi şi şefi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din garnizoană, veterani de război, şefi şi directori ai instituţiilor care cooperează cu școala din Oradea şi bineînţeles, părinţii, rudele şi prietenii tinerilor elevi.
Durata studiilor și pentru această serie de elevi este de un an, curricula de învăţământ fiind actualizată permanent în funcţie de perioada de școlarizare, de cerinţele actuale ale beneficiarului, dar şi de experienţa acumulată de instituția noastră de-a lungul timpului.
Evenimentul s-a încheiat cu defilarea efectivelor şcolii, într-o atmosferă plină de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi.
Trimite articolul
XDa,o nou serie de militieni spagari !
Ca e si foarte greu sa invete sa ceara spaga 😂
Chiar ca nu este usor… trebuie sa ai pile serioase sa te “primeasca” in randurile lor :), este una din multele posturile de bugetari care se mosteneste de pe tata pe fiu ,nepot sau verisor.
dah ei ne apara ! de pilda pol.de frontiera care a fost injunghiat de un tanar de 18 ani! nici fam n a stiut sa apere apoi ce pretentii sa mai avem?!
uneori nici sa fii vecin cu asemenea specimene nu este usor. multi dintre ei provenind din jungla au o aplecare speciala spre a fi cocalari, manelisti.
Trebuie să înțelegeți că acum poartă uniformă cinci categorii:
1. cei la care nu le place munca și fug de ea (majoritatea)
2. cei care au avut rezultate slabe sau mediocre la școală (foarte mulți)
3. cei care urmăresc o îmbogățire rapidă, prin șpagă (mulți)
4. cei obligați de părinți, rude, prieteni, anturaj (destui)
5. cei care își doresc o carieră (foarte puțini)