Proiectul, cuprins în calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene al Ministerului Educaţiei, urmăreşte creşterea gradului de integrare şi socializare a copiilor cu cerinţe educative speciale în societate, precum şi formarea deprinderilor de utilizare a noilor tehnologii.
În activităţile desfăşurate au fost implicaţi profesori şi elevi din Anglia, Bulgaria, Polonia şi România din 25 de instituţii de învăţământ.
Un număr de 87 de lucrări realizate de elevi din ciclul primar şi gimnazial din România, Bulgaria şi Polonia au fost înscrise în concursul cu tema „Ţara mea şi Europa”.
„Tehnica a fost la liberă alegere (acuarelă, creion grafic, creioane colorate etc., pe format A4). Desene elevilor au fost evaluate şi punctate diferenţiat (locul I, II şi III), pe ciclu de învăţământ (primar, gimnazial) în funcţie de încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea lucrării, folosirea unor tehnici diverse, calitatea artistică, realizarea doar de către elevi a lucrărilor
Evaluarea se face prin punctaj de la unu la cinci”, a declarat prof. Elena Erdeli, coordonatoarea proiectului.
Juriul a fost alcătuit din: directorul şcolii coordonatoare: prof. dr. Angela Maruşca, prof. Elena Erdeli, coordonatorul proiectului, şi trei specialişti în arte plastice: prof. Denisa Hălmăgean de la CSEI “Orizont” Oradea, prof. Alina Broiezan de la Liceul Greco-Catolic Oradea, prof. Czirjak Eniko de la Liceul “Ady Endre” Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!