Potrivit documentului, cea mai mare sumă a fost alocată culturii de soia, pe locul doi fiind lucerna, iar pe locul trei sfecla de zahăr. Astfel, s-a stabilit un plafon de 29770,000 mii euro pentru soia, un plafon de 18936,500 mii euro pentru lucernă, un plafon de 17580,000 mii euro pentru sfecla de zahăr, un plafon de 15750,000 mii euro pentru cartof timpuriu pentru industrializare şi un plafon de 10762,500 mii euro pentru legume cultivate în solare: tomate, castraveţi, ardei, varză şi vinete pentru consum în stare proaspată şi castraveţi pentru industrializare.
Aceste plafoane urmează să fie aprobate de Guvern, fiind ulterior împărţite la suprafaţa eligibilă solicitată la plată, pentru fiecare tip de cultură în parte. Pentru culturile de legume cultivate în solare, cuantumul plăţii pe unitatea de măsură nu poate depăşi cuantumul rezultat din calculul cuantumului plăţii pe unitatea de măsură pentru cultura de legume cultivate în sere. Pentru cultura de cartof timpuriu pentru industrializare, cuantumul plăţii pe unitatea de măsură, nu poate depăşi cuantumul rezultat din calculul cuantumului plăţii pe unitatea de măsură pentru cultura de sămânţă de cartof.
Plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii şi pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!