Astfel, în parcarea privată din faţa Pieţei Cetate – unde stau vânzătorii de lemne, şi-au expus brazii câţiva vânzători. „Preţurile pornesc de la 10 lei şi ajung la peste 100 de lei, în funcţie de mărimea şi coroana bradului. Ieri am vândut doar trei pomi cu 10 lei. Lumea nu prea are bani”, se plânge un vânzător care a adus brazii de la Arieşeni. „Nu putem să-i dăm pe gratis pentru că ne costă şi pe noi. Mai punem la socoteală transportul, cazarea peste noapte şi mâncare şi aproape că nu ne scoatem banii”, spune un alt comerciant.
„Toată ziua de ieri am muncit pentru capra asta pe care să punem brazii. Lumea nu cumpără încă. Dă banii mai mult pe mâncare şi de abia, după aceea dacă mai rămâne ceva se gândeşte şi la pom de Crăciun”, este de părere un vânzător de brazi din Fânaţe, de lângă Beiuş.
În pieţe
Pe de altă parte, ADP a pus la dispoziţia comercianţilor de pomi de Crăciun şase locuri în pieţele din Oradea. Locaţiile sunt următoarele: Piaţa Nufărul – zona din spate, Piaţa Decebal – platoul de lângă WC-ul public, Piaţa Ioşia – terenul situat lângă sectorul legume-fructe, Piaţa Cetate – terenul de lângă WC-ul public şi aleea din faţa halei de lactate, Piaţa Rogerius – pe strada Mihail Sadoveanu şi Piaţa Obor – în zona porţii Real Supermarket.
Cine nu doreşte să cumpere brazi din pieţe, poate face o deplasare la marile magazine. Praktiker, Obi, Bricostore, Real şi Carrefour s-au aprovizionat din timp cu pomi de Crăciun. Unele magazine oferă brazi în ghivece, preluându-i înapoi după Sărbători. Să nu uităm de brazii artificiali ale căror preţuri încep de la câteva zeci de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!