E vorba despre Risztov Eva, care a câştigat proba de maraton (10 kilometri) la înot. Cseke a arătat că Risztov nu ar fi ajuns campioană fără sprijinul oraşului Debreţin, aspect pe care campioana olimpică l-a evidenţiat în toate declaraţiile sale. Cseke a relatat faptul că Risztov Eva se lăsase, practic, de înot, în urmă cu trei ani. Însă primarul de Debreţin i-a oferit suportul său, care s-a dovedit că nu a fost în van.
Cseke a dat acest exemplu pentru a arăta că în Oradea se întâmplă taman pe dos. Şi aici a dat un exemplu negativ: lipsa de interes pe care municipalitatea orădeană a arătat-o pentru echipa de volei masculin LPS Bihorul. Dezinteresul edilului-şef şi al conducerii CSM Oradea a făcut însă ca această echipă, deşi şi-a câştigat pe teren dreptul de a reprezenta Oradea pe prima scenă voleibalistică a ţării, să se înscrie, în cele din urmă, tot în eşalonul secund.
Cseke a ţinut să spună că renumele pe care un sportiv performant îl aduce oraşului său nu se poate compensa în bani. „Nu cred că banii investiţi în sport, în performanţă, sunt bani pierduţi”, spune Cseke, care constată că în Oradea nu există o atitudine faţă de sport aşa cum se observă peste graniţă, la Debreţin. De altfel, senatorul susţine şi acum necesitatea ridicării unei arene polivalente moderne în Oradea, pentru susţinerea evenimentelor de anvergură, sportive sau de altă factură.
În acest context, fostul ministru s-a referit şi la tariful de închiriere a Sălii Sporturilor Antonio Alexe. Chiria cerută de Primărie – 1.000 lei/oră – i se pare lui Cseke exagerat de mare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!