InfoCons a realizat un studiu pe bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 126 de produse.
[eadvert]
Din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari, aceștia variază între 0 și 10:
– 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari;
– 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari;
– 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari ;
– 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari;
– 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari;
– 4 % din produse au 5 aditivi alimentari;
– 12% din produse au 4 aditivi alimentari;
– 12% din produse au 3 aditivi alimentari;
– 16 % din produse au 2 aditivi alimentari;
– 48% din produse au 1 aditiv alimentar;
Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în produsele ce fac obiectul studiului:
– toate produsele ce au făcut obiectul studiului au în componență lecitina (E 322 )
– 25.39% dintre produsele studiate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476);
– 18.25% dintre produsele studiate au avut în componență acidul citric (E 330 ).
Din punctul de vedere al ingredientului principal:
– 70.63 % au ca prim ingredient zahărul;
– 7.93 % au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amăruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagră;
– 5.55 % au ca prim ingredient siropul de glucoză;
– 5.55 % au ca prim ingredient grăsimile vegetale;
– 4.76 % au ca prim ingredient masa de cacao
– 2.38 % au ca prim ingredient crema de praline/ crema cu aromă.
Restul produselor au ca prim ingredient: fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos.
Din punctul de vedere al conținutului de cacao:
– 39.68 % din produse menționeaza cantitatea de substanță uscată de cacao
Cantitatea de substanță uscată de cacao variază între: 82 % – 23 %
Valoarea energetică variază între între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs/
Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportată la 100 grame de produs.
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g raportata la 100 grame de produs.
Cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g raportată la 100 grame de produs.
(sursa: Mediafax)
Trimite articolul
XPerfect! nu le mai ofer nimic!
Si de ce nu treceti si numele produselor celor mai nocive, daca tot faceti liste ?!