Sunt vizate zonele publice și spațiile verzi din municipiul Oradea (parcuri, scuaruri, malurile Crișului Repede, malurile pârâurilor Peța, Sălbatic, Paris și pe domeniul public aferent asociațiilor de proprietari).
Atenție la otravă
„În zonele tratate, populația va fi avertizată prin fluturași de avertizare <TEREN OTRĂVIT> care vor fi amplasați la vedere. Se va folosi produsul DERATION PELLET”. Momelile vor fi amplasate în stații de intoxicare speciale care vor conține 40 grame de momeală”, transmite Primăria Oradea.
Orădenii sunt avertizați să fie atenți la animalele domestice sau copiii care se joacă în parcurile publice. În caz de ingestie accidentală, se solicită imediat sfatul medicului.
Dezinsecție în Oradea
În aceeași perioadă, 26-27 aprilie, va avea loc și prima etapă de dezinsecție contra insectelor (țânțari, muște) în faza de adult și larvelor. Aceasta va fi executată prin tratament la sol în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea.
„Toxicitatea redusă a insecticidelor – Vectobac WG – substanța activă: Bacillus, utilizat pentru combaterea larvelor de tânțari și K’othrine Profi EC 250 – substanța activă: delthametrin pentru combaterea tânțarilor adulți, nu dăunează sănătății oamenilor și animalelor”, transmite municipalitatea.
Se recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!