Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează și desfășoară în continuare exerciții pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică, prin acționarea acestora, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.
Astfel, miercuri, în intervalul orar 10:00 – 11:00, va avea loc exercițiul pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică. Durata fiecărui semnal este de 2 minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.
„Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Oradea îi informează pe cetățeni că nu trebuie să intre în panică deoarece acesta este un exercițiu. Conform art. 25 din O.M.A.I. nr. 1259/10.04.2006, publicat în M.O. nr. 349 din 18.04.2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei”, transmite municipalitatea.
La nivelul județului Bihor există 164 de sirene de alarmare publică aparținând administrației publice (156 electrice și 8 electronice) și 60 de sirene de alarmare publică aparținând operatorilor economici și instituțiilor (10 electrice și 50 electronice).
Trimite articolul
XChestia asta cu “alarma aeriana” e o prostie inimaginabila. In al doilea razbel mondial polonezii au atacat calare panzerele germane. Cam asa e si cu prosteala asta cu sirenele. Fereasca sfintii de un nou razbel mondial; cind vor suna alarmele noi vom fi demult praf si pulbere.
In afara de comunicatul oficial, poate cineva sa dea o explicatie inteleapta din ce motive suna sirenele ?
Doamne iarta-ma dar după ce dracu suna aproape în fiecare sapt, ok am văzut că există , am auzit-o toți și gata , ajunge frate
sunt curios daca odata ar suna pe bune, ar fi unul in oras care sa stie ce sa faca si chiar sa faca ceva?