Copiii şi părinţii elevilor de la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” au participat, zilele trecute, la atelierele de creaţie propuse de profesoara Stela Tăut. În activitate au fost angrenaţi copiii şi părinţii elevilor din clasele I C, a II-a B, a II -a şi a III-a D, precum şi cei din clasele a IV-a A şi B. Aceştia au fost coordonaţi de învăţătoarele Simona Mihalca, Andaluza Raţ, Florica Pop, Simona Vancea, Maria Bughiu şi Stela Tăut.
Punte între familie şi şcoală
„Implicarea familiei în educaţie este importantă. Familiile pot întări învăţarea prin implicarea în activităţile propuse de şcoala în care studiază copiii lor. Toate acestea sunt utile, deoarece familiile în societatea modernă se confruntă cu solicitări ridicate, cu poveri economice care forţează tot mai mulţi părinţi să lucreze suplimentar şi să limiteze serios timpul pe care aceştia îl petrec cu copiii lor. Ca urmare a acestui fapt, am dorit să invităm părinţii să lucreze cu copiii lor, în cadrul atelierelor de creaţie. Atelierele au avut ca scop dezvoltarea creativităţii, munca cu familia, precum şi crearea unei punţi între şcoală şi familie”, a declarat Stela Tăut, coordonatoarea acestei activităţi.
În cadrul atelierelor de creativitate micuţii, împreună cu părinţii şi bunicii acestora, au realizat modelaje din plastilină (I C), dar şi alte lucrări, precum: „Şcoala visurilor mele” (II D), „Parcul” (III D), „Fluturii zburători” şi „Pictură pe lemn” (IV A), „Oraşul meu”. Lucrarea, creată de echipa clasei a II-a B, „Verde-albastru”, a fost închinată Zilei Pământului. Lucrările au fost expuse pe holul şcolii.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!