Numai până în data de 27 februarie fermierii bihoreni pot depune la APIA cererile de plată aferente schemei temporare de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2014.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare, pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2014, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.
Posibilii beneficiari a căror exploataţii agricole sunt situate pe teritoriul judeţului Bihor, cei care au depus cererea de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă sau cererile conform HG 763/2013 cu modificările şi completările ulterioare la APIA Bihor vor depune cererile de plată la APIA Centrul Judeţean Bihor, Oradea, str. Matei Corvin nr. 1.
„Doresc să îi atenţionez pe potenţialii beneficiari că au mai rămas doar 9 zile în care mai pot depune cererile de plată aferente schemei temporare de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2014. Până azi au fost depuse doar 103 cereri. Având în vedere că pe primele trimeste ale anului 2014 au fost depuse aproximativ 450 de cereri/trimestru nu dorim să se ajungă în situaţia de a nu putea depune cererile în termenul legal”, a precizat Florian Pavel directorul APIA Bihor.
Beneficiari
Beneficiarii schemei sunt producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familial şi/sau persoane juridice, care sunt înregistraţi în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare, care exploatează terenuri agricole, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole. A acest ajutor pot beneficia şi producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale care sunt înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor şi care deţin, cresc sau exploatează animale, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole, dar şi organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare înscrise în Registrul naţional şi organismele/organizaţiile de cercetare din domeniul agricol, respectiv universităţi, institute naţionale, staţiuni de cercetare-dezvoltare, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!