Ales în funcția de primar în Tinca în iunie 2024, Vlad Popa ne-a declarat că printre primele măsuri luate au fost cele care au vizat activitatea angajaților din subordine. De la 39 de posturi ocupate în organigrama primăriei, câte erau la preluarea mandatului, primarul Popa afirmă că în prezent sunt doar 23, la care se adaugă încă trei posturi la evidența populației, iar anul acesta patru persoane se vor pensiona. Pe lângă faptul că nu există probleme în funcționarea instituției cu actualul număr de angajați, Vlad Popa susține că le-a impus respectarea unui program strict de activitate, de fapt așa cum ar fi normal.
„După preluarea mandatului, am renegociat toate contractele cu furnizorii de servicii. În cazul contractelor de execuție pentru două dintre cele trei străzi ce vor fi modernizate, în urma discuțiilor avute, am reușit să reduc cu 50% costurile de asfaltare pe mp față de valoarea pe care fosta administrație a acceptat-o prin contractele semnate la începutul anului 2024. Am decis eliminarea taxei pentru capelă din două considerente. Primul se referă la faptul că locuitorii plătesc taxe și impozite toată viața, iar al doilea considerent ține de o realitate și anume capela respectivă a fost construită din banii cetățenilor”, a declarat primarul Vlad Popa.
Un alt aspect din comună asupra căruia primarul Popa și-a îndreptat atenția a fost cel privind beneficiarii de ajutoare sociale.
„În ultimele două luni, toți cei care beneficiază de ajutor social ies zilnic la muncă, prin rotație, pentru a respecta obligația de a presta numărul de ore stabilit prin lege”, a mai afirmat primarul din Tinca.
Referitor la proiectul de înființare a rețelei de canalizare în satul Gurberdiu, primarul Popa susține că lucrările au ajuns la un stadiu de execuție de 87%, ceea ce înseamnă că mai este foarte puțin și lucrarea va fi terminată, iar cetățenii din satul aparținător comunei Tinca vor avea și această utilitate la poarta gospodăriilor. Proiectul, finanțat prin Programul „Anghel Saligny”, prevede realizarea unei rețele în lungime de 9,4 km, o stație de pompare și 349 de racorduri, valoarea totală a investiției fiind de 13.248.932 de lei.
Trimite articolul
XFoarte bine asa încet încet se vor obișnui cu munca și se vor angaja undeva la lucru unde vor primi salariu cu ceva mai mult!nu cu mult stați liniștiți.spor sa aveți
Inițiativa asta ar trebui sa o ia toți primari din tara celor care nu le convine sa renunțe la bani și sa se ducă la munca eu nu primesc nici un leu gratis de la nimeni puterile asistate care iau acești bani uni de zeci de ani și sunt sănătoși și apți de munca dar sprijină bieturuile zilnic primari care se tem ca nu vor fi realeși de asistați sa fie siguri ca vor fi
-
Si tu ar trebui sa ai initiativa de a pune mana pe o carte de gramatica
De ce sa stinga asistatii social gunoaiele altora? Ei nu sunt oameni? Sa le adune cei ce le arunca. Sa se puna camere de luat vederi si sa fie amendati
-
trebuia sa fie si un tantalau! Bine ai venit!
-
E de o cruzime fārā margini acest primar. Cum sā pui la muncā, câteva ore pe lunā, nişte fiinţe atât de fragile şi de delicate ?!?
-
Ca să “spună” că “nu” merită ajutorul social! Că poate ne-am săturat să susținem toți puturoși din taxele pe care le plătim la stat. Măcar să ajute și ei comunitatea cu ceva dacă tot primesc banii degeaba
Este o decizie justa. Este un lucru mormal in comunitatea europeana. Felicitari! Multi ar trebui sa II urmeze exemplul.
Ăștia toți sînt votanţi Kremlin Georgescu! Pus parul pe ei şi la muncă!
Felicitari pentru domnul primar. Cine nu munceste nici sa nu manance. Cu Dumnezeu inainte.