locuinţei, transmite Municipalitatea.
Potrivit prevederilor legislaţiei în vigoare, se vor anexa documentele privind veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii, astfel, în perioada 23.10 – 31.10.2017 se solicită veniturile nete aferente lunii septembrie 2017, iar pentru perioada 01.11.2017 – 30.11.2017 se vor anexa actele privind veniturile nete realizate în luna octombrie 2017, etc.
Solicitanţii ale căror cereri se vor înregistra până în data de 20.11.2017 şi îndeplinesc condiţiile de acordare vor intra în drepturi începând cu luna noiembrie 2017.
Pentru actele înregistrate până în data de 20 ale lunii, solicitanţii vor beneficia de ajutor începând cu luna respectivă.
Cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere însoţite de documentele justificative se vor prelua de la solicitanţi direct sau prin reprezentanţii Asociaţiilor de proprietari, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea din str. Primăriei nr. 42, Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 17, după următorul program: luni, marţi şi miercuri, între orele 7:30 şi 16:30, joi, în intervalul 7:30 – 18:30 şi vineri, între 7:30 şi 16:00.
Prețul local al gigacaloriei pentru energia termică facturată populației din rețeaua secundară (de distribuție) Oradea este de 240 lei /Gcal (inclusiv TVA) și de 210 lei / Gcal (inclusiv TVA) pentru populația din rețeaua primară (de transport).
Modificări
ASCO mai informează că, pentru persoanele care doresc să solicite ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, este necesar să se facă dovada debranşării locuinţei de la energie termică, în baza unui document oficial.
Din acest sezon, a devenit obligatorie prezentarea de documente justificative privind componenţa familiei, veniturile realizate si situaţia juridică a locuinţei, pentru a se evita acordarea drepturi necuvenite şi înregistrarea de debite. De asemnea, s-a introdus ancheta socială ca mijloc de verificare a îndeplinirii de către solicitanţi a condiţiilor de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei, în situaţiile care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative prezentate.
Ancheta socială e obligatorie pentru solicitarea ajutorului de încălzire cu energie electrică pentru a evita acordarea de ajutoare pentru mai multe sisteme de încălzire utilizate în aceeaşi gospodărie sau pentru evitarea renunţării la un sistem de încălzire deja utilizat, disponibil şi pentru care au fost acordate ajutoare în sezoanele reci anterioare.
Pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri se propune plata acestora la începutul sezonului rece, pentru toate lunile sezonului, respectiv aceeaşi procedură ca şi în cazul beneficiarilor de ajutor social în baza Legii nr.416/ 2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, care utilizează pentru încălzirea locuinţei acest tip de combustibil.
Citiți principiile noastre de moderare aici!