În cadrul evenimentului au avut loc mai multe workshop-uri și ateliere dedicate atât copiilor, cât și adulților. În completarea acestora, vizitatorii au putut admira expoziții de pictură realizate de Horea Sălăgean, Csathó Töhötöm și Kapitán Csabi, dar și expoziții foto semnate de Csato (Emeric) Imre – Nostalgii orădene, Ovi D. Pop – Oradea mea, Alexandra Mureșan – Fotografie de stradă.
[eadvert]
Momentul inaugurării reprezintă nu doar încheierea unui proces creativ ci și debutul unei stări de încântare spirituală prin parcurgerea în desfășurare a covorului stradal, astfel conceput. Povestea poate fi recitită de nenumărate ori la fiecare parcurgere a ei prin reinterpretarea simbolurilor în care abundă creația. Amprenta pe sufletul orașului se materializează în fapt ca un obiectiv turistic, o creație ludică menită să coloreze privitorului atât zilele mohorâte, cele lipsite de soare cât și cele de arșiță dogorâtoare.
„Evenimentul marchează începutul unui nou capitol înscris într-o carte deopotrivă pentru adulți și copii, așadar sunteți invitați să vă bucurați alături de noi, celebrând metamorfoza lucrării, de la stadiul de cocon la cel de fluture, făcându-se astfel transferul dinspre gri impersonal spre culoare, ca sărbătoare a vieții iar în plan metafizic dinspre întuneric spre lumină”, a transmis artista Roxie Stan pentru Bihon.ro.
Proiectul „Mozaic citadin” a fost finanțat prin programul Fundația Comunitară Oradea – Bursa Talentelor.
Trimite articolul
XIncredibil, Fundatia Oradea finanteza in acest an altceva decat Ucrainieni ?
Adica Oau !!!
Oare si-a dat seama Fundatia, de faptul ca mai avem si alte cauze, sau proiecte pe plan local?
Pluare va ajunge in cris si mai apoi in mare
Lansez o provocare artiștilor orădeni: EXPOZIȚII CU ȘI DESPRE CARTIERELE MĂRGINAȘE ALE ORAȘULUI, pentru a echilibra promovarea excesivă, chiar agresivă a centrului, uneori nemeritată.
Periferia face parte tot din VARADINUM. Sau nu ?