În urma căderilor de zăpadă de pe 14 decembrie, începând de la orele 15:30, Ecologic Service a acţionat cu material solid antiderapant, sare şi nisip, pe arterele principale ale municipiului. Au fost utilizate 10 autospeciale pentru împrăştiere de material antiderapant, cantitatea de material utilizată fiind de 390 tone de nisip, 240 tone de sare şi 90 de tone clorură, anunţă reprezentanţii Municipalităţii.
În cursul zilei de miercuri era programat să se acţioneze manual pentru împrăştierea de material antiderapant pe trotuare, principalele intersecţii şi sensuri giratorii din oraş. Conform celor mai activi dintre şoferi, traficul rutier din oraş se desfăşura, ieri, în condiţii bune pe principalele artere. „Sunt ceva probleme pe dealul din spatele gării dar în oraş se circulă bine”, ne-a spus centralista de la City Taxi, după ce s-a consultat cu şeferii din trafic.
Speră să nu ningă
„Dimineaţă au lucrat cei de la RER şi ziua se circulă bine. Azi noapte (marţi noaptea, n.r.) a fost dezastru, că n-au dat cu sare decât spre dimineaţă. Era un tractor cu material antideranpant dar nu cădea nimic din el, probabil o fi îngheţat şi nisipul. Acum e curăţat, mai sunt probleme la urcările spre dealuri, în Podgoria sau deasupra Spitalului Judeţean, la casele noi. E mai greu dar nu sunt drumuri închise. Se poate circula dar nu pentru că ar fi dat cu sare ci pentru că s-a mai înmuiat geaţa din cauza traficului. Sper să nu ningă mai puternic…”, spune Szabo Zoltan, reprezentant al Start Taxi.
Municipalitatea reaminteşte cetăţenilor că, în conformitate Regulamentul serviciului de salubrizare a municipiului Oradea, au obligaţia să îndepărteze zăpada, gheaţa şi să combată poleiul de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Cei care nu vor respecta aceste obligaţii vor fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 500 – 2.000 lei pentru persoane fizice şi 1.500-2.500 lei pentru persoane juridice.
Cristina Ghilea
Citiți principiile noastre de moderare aici!