Asociaţia Internaţională „Euro Foto Art” (AIEFA) împreunnă cu Federația Internațională de Fotografie din Japonia – Matsuyama și Fotoclubul „Dunărea Japoneză” din Yokohama a organizat, în holul principal de la intrarea S1 din incinta Parlamentului României, expoziția de artă fotografică intitulată „Tradiții populare din România și Japonia”.
[eadvert]
Au fost expuse 100 de fotografii realizate de către membrii creatori al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” și artiști fotografi din cadrul organizațiilor partenere din mai multe orașe ale României și Japoniei. Imaginile expuse se pot admira și pe site-ul AIEFA.
În cadrul acestei expoziții a expus artistul fotograf Kosei Miya din Tokio, care a vizitat România de peste 200 de ori și care a participat la proiect cu fotografii realizate în diferite locuri etnografice din Maramureș, și artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, cu diferite imagini realizate cu ocazia unor deplasări de creație efectuate în zone pitorești ale Țării Soarelui Răsare, unde a avut posibilitatea să imortalizeze tradițiile populare nipone. Expoziția a fost organizată și în scopul dezvoltării relațiilor economice, culturale, a îmbunătățirii schimburilor tehnico-științifice și pentru promovarea parteneriatului strategic dintre cele două țări.
Printre invitaţii prezenţi la eveniment s-au numărat membrii ai Parlamentului României, numeroși oameni de afaceri din Românnia și Japonia, precum artiști fotografi. Dr. ing. Patricia Maria Ştirbu Preşedinte Summit Agro România, Bulgaria, Adria şi Republica Moldova a subliniat în discursul ei faptul că aceste schimburi culturale dintre cele două popoare, ne fac să ne cunoaștem mai bine, să ne apreciem valorile și să putem să lucrăm împreună, cu cea mai bună tehnologie. „Tradiţiile şi obiceiurile populare au fost și rămân întotdeauna în istoria popoarelor un punct la care putem să ne întoarcem oricând și să învățăm să ne alimentăm cu apa cea vie a libertății, înţelepciunii și dragostei de viață și de natură. Natura, pe de altă parte, a fost întotdeauna un punct de referință pentru noi cei care lucrăm pentru asigurarea hranei popoarelor noastre și completată cu tradițiile întâlnite la fiecare pas, a inspirat artiștii din toate domeniile și din toate timpurile”, a spus Patrici Ştirbu.
Excelența Sa Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, a subliniat importanța relațiilor de colaborare strategică dintre cele două țări și importanța schimburilor culturale dinte artiștii fotografi din România și Japonia.
În încheiere, artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP președintele AIEFA și curatorul expoziției, a mulțumit partenerului Summit Agro România pentru susținerea și sprijinirea acestui proiect, prezentând şi albumul de artă fotografică intitulată „Tradiții populare din România și Japonia” realizat într-o prezentare grafică de excepţie. Momentele muzicale au fost susținute de către artistul la violă Thurzó Sándor József, care a interpretat piese muzicale japoneze.
Expoziția internațională va rămâne la dispoziția publicului în holul de la intrarea S1 din incinta Palatului Parlamentului României până în 13 octombrie, urmând să fie vernisată în 19 octombrie, la ora 14:00 în Centrul Expozițional FIAP Ujhorod – Ucraina, situat în Cetatea medievală din Transcarpathia. Lucrările expuse vor fi proiectate în luna octombrie pe ecranele digitale ale mijloacelor de transport în comun din municipiul Oradea, datorită protocolului încheiat între AIEFA și OTL SA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!