Spațiul neconvențional, asociat expoziției ca principala formă de manifestare a artei contemporane, este aproape obligatoriu, consideră organizatorii expoziţiei de artă contemporană de la Biserica greco-catolică din Vadu Crisului. Vernisajul expoziţiei a avut loc ieri, iar lucrările pot fi admirate o săptămână. „Se produce, de cele mai multe ori, un paradox în acest sens, spațiul neconvențional devine uzual, comun, previzibil.
În secolul XXI nu mai este neobișnuită amplasarea obiectelor de artă contemporană în mijlocul lăcașelor de cult: Rotko a construit o biserică care este mai degrabă o instalație, Mănăstirea Dominicană din Steyr oferă rezidențe şi expoziții artiștilor contemporani, Domul din Linz încă mai găzduiește monumentalele lucrări ale lui Robert Moser. Visual Kontakt inițiază un demers bazat pe aceste premise într-o biserică greco-catolică. Lucrări de artă contemporană aparținând mai
multor artiști contemporani: Andrei Ciurdărescu, Carlos Carmonamedina, Natasa Kokic, Lucian Szekely-Rafan se integrează, pentru o săptămână, în spațiul sacru astfel încât să interacționeze cu profilul spațiului în care se află și cu publicul”, explică Alina Staicu, curator la Asociaţia Visual Kontact.
Citiți principiile noastre de moderare aici!