Arome de toamnă pe holurile Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălescu” din Oradea. Încă de la intrare, invitaţii celei de-a XVI-a ediţii a „Festivalului Toamnei”, au fost întâmpinaţi cu covoraşe groase de frunze arămii. Toamna a lăsat pomii desfrunziţi.
Festivalul toamnei a debutat în luna septembrie şi s-a încheiat, ieri, cu expoziţia de sculptură în legume şi fructe „Bucuriile Toamnei”. Copiii şi-au umplut coşurile cu fructe aurii şi gustoase, le-au dat diferite forme, le-au transformat în personajele lor favorite şi le-au adus la şcoală pentru a arăta colegilor, profesorilor, părinţilor, dar şi tuturor celor invitaţi că imaginaţia nu are graniţe.
Alături de expoziţia de sculpturi în legume şi fructe, a fost organizată şi o expoziţie de desene, o paradă a legumelor şi fructelor şi un program artistic susţinut de elevi. Activitatea a făcut parte dintr-un amplu proiect naţional, intitulat „Festivalul Toamnei”, care are ca scop dezvoltarea creativităţii la elevi şi implicarea familiilor în activităţile şcolii. La ediţia din acest an a concursului naţional de desene „Simfonia culorilor” au participat cu lucrări elevi din 35 de judeţe din ţară, dar şi elevi din municipiul Bucureşti (850 de lucrări expuse, din care un sfer au fost premiate).
Activităţi educative
Festivalul Toamnei este un proiect naţional, cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale ale Ministerului Educaţiei (pag. 29 – Culturi şi civilizaţii) şi a cuprins mai multe activităţi, între care: „Toamna, în literatura română”, „Rezervaţii din Bihor”, „Să mâncăm sănătos”, „Parcul – locul meu de joacă”.
„Proiectul «Festivalul Toamnei» a fost iniţiat în şcoală noastră în toamna anului 2000, în urma unui schimb de experienţă cu Centrul Rezidenţial «Sfântul Nicolae» din Peciu Nou (Timiş). Prin acest proiect urmărim dezvoltarea creativităţii elevilor şi participarea lor la activităţi educative care vizează toate laturile educaţiei, precum şi protejarea mediului. În acest an, pentru acest eveniment şcoala noastră a încheiat parteneriate cu 178 de unităţi de învăţământ ţară”, a declarat Stela Tăut, coordonatoarea acestui proiect.
Din echipa de proiect au făcut parte: prof. Gheorghe Troie, prof. Simona Vancea, prof. Iulia Radu, prof. Gheorghe Vasile, prof. Simona Bunta, prof Adriana Moţiu, prof. Alina Deliman şi prof. Stela Tăut.
Citiți principiile noastre de moderare aici!