„Au fost negocieri cu toţi proprietarii din imobilele în care avem şcoli sau grădiniţe în chirie”, spune viceprimarul Ovidiu Mureşan. Chiar dacă aceste negocieri au dus, în unele cazuri, la înjumătăţirea sumelor plătite, edilul spune că trendul reducerii costurilor cu chiriile va continua.
Primăria are 12 spaţii pentru care plăteşte chirii, în majoritate acestea sunt proprietatea cultelor religioase.
Societăţile comerciale care au în chirii grădiniţe sunt SC Morava Expert – Grădiniţa 37 din strada N. Gane nr. 1, Perind SA – Grădiniţa 47, din strada L. Pasteur şi Cooperativa Lemnul, care are în chirie Grădiniţa 56 din strada Bumbacului.
„Peste doi, trei ani, când expiră contractele, se vor relua negocierile pentru chirii”, spune vicele. Acesta a mai precizat că se fac demersuri şi pentru mutarea activităţilor şcolare în spaţii aflate în proprietatea Primăriei.
„Cu aprobarea cifrei de şcolarizare, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, vom putea face o nouă optimizare a spaţiilor, în sensul restrângerii lor”, zice viceprimarul.
Tot la reducerea cheltuielilor, edilii au punctat şi scăderea de peste 400.000 de lei la factura de utilităţi, adică mai puţin cu 4,10% decât în 2011.
„În ceea ce priveşte evoluţia veniturilor totale ale AIO, în 2012 înregistrăm o uşoară scădere faţă de anul 2011, dar urmează ca, cel mai probabil până la mijlocul acestui an, să încasăm sumele restante, fapt care va echilibra în mod pozitiv balanţa comparativ cu anul trecut”, a precizat Cristian Beltechi, directorul AIO.
La capitolul cheltuieli, directoarea economică Ioana Hoduţ a punctat o realizare a investiţiilor programate în procent de 85%, cifră pe care o apreciază ca bună în comparaţie cu gradul de implementare a investiţiilor realizat la nivelul Municipalităţii, de puţin peste 50%.
Citiți principiile noastre de moderare aici!