La conferință a luat parte directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, cel care conduce societatea municipalității încă de la înființare.
„Pe 10 septembrie 2016 s-a deschis cel mai modern aquapark din Oradea. Investiția s-a ridicat la acea vreme la peste 22 de milioane de euro, investiția municipalității”, a declarat Andrica.
Conform acestuia, cei mai mulți turiști care au vizitat Nymphaea sunt din județele învecinate – Cluj, Timișoara, Arad, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Alba, Hunedoara. De asemenea „sunt foarte mulți turiști care vin din străinătate, Germania, Anglia, Italia, Franta, Olanda, Ungaria, Insulele Feroe, Irlanda, Polonia ș.a.m.d”, a mai declarat sursa menționată.
În cei 7 ani de activitate, Nymphaea a primit aproximativ 2.107.000 de turiști din toată lumea. În acești ani, a înregistrat venituri de 140 milioane de lei (28 de milioane de euro) și a înregistrat un profit de 47,2 milioane de lei (9,5 milioane de euro).
Noi investiții
Andrica a anunțat și investițiile aflate în pregătire, bazinul de înot este cel mai avansat. În acest moment studiul de fezabilitate este gata.
Dimensiunile bazinului vor fi de 20m x 10 metri cu adâncimea de 1,6 metri. Investiția se ridică la 900.000 euro, bani din fondurile ADP-ului.
„Se dorește ca acesta să fie acoperit iarna iar vara să poată fi descoperit”, a declarat șeful ADP-ului.
Hotel cu 100 de camere
„Este necesar pentru clienții care vin la noi, aceștia solicită să aibă si cazare.Suntem in faza de realizare a ASF-ului. Acesta va avea în jur de 100 de camere și va putea caza 200 de clienți. O parte din camere vor fi apartamente, o parte vor fi pentru persoane cu dizabilități” a declarat Andrica.
Șeful ADP a mai spus că va mai dura până când se va construi hotelul deoarece există mici „probleme” cu aprobările care vin de la Ministerul Turismului.
Problema forței de muncă
Forța de muncă ridică o problemă care persistă și acum.
„Anul trecut trebuia să primim 20 de nepalezi, în martie, i-am primit în iulie, în plin sezon. Aveau trei viteze, pe loc, încetișor și deloc. În decembrie primii doi au fugit, în ianuarie au fugit alți doi, rămânând cu 9. Astăzi avem aici 5 nepalezi, dar care sunt foarte muncitori, restul au plecat, au trecut granița, cine știe”, a declarat Andrica.
Acesta a mai menționat că a făcut demersurile pentru a aduce și anul viitor noi muncitori nepalezi.
De ce tarife mari
„În acest moment, intrarea la Nymphaea costă 82 de lei, în care ai acces la jacuzzi, saună, bazine interioare și exterioare, la topogane, șezlong si dulap la vestiar cu lacăt, în timp ce dacă mergi la Budapeste, doar intrarea te costă 150 lei”, a mai spus Andrica.
Acesta a ținut să menționeze și condițiile care le au turiștii care le trec pragul, începând de la personalul aquaparck-ului până la ce primesc turiștii în banii care îi plătesc la intrare.
Toate aceste rezultate bune au fost realizate datorită echipei tinere de management și nu numai din ADP dar și de la conducerea Nymphaea.
Trimite articolul
XNiște nesimțiți, măcar la 2 luni puteați oferi bilete cu 60% reducere pentru orădeni…
-
De ce sa ofere? Nu ai 82 de lei,du-te la Baile 1 Mai la strandul cu valuri. Pretul e mai mult decat decent… si de ce sa ti dea tie mai ieftin daca sunt altii care platesc pretul stabilit? La Timisoara in epava de aquaparc facut pe scheletul unui strand vechi platesti 120 lei si nu ai facilitatile pe care le ai la Nimphaea.!00 lei sa fie biletul si tot vor fi clienti. Face aquaparc-ul profit?Pai daca n-ar face ar fi problema ca tre sustinut din bani publici. Vsm ce gandire de snobi aveti unii.
Daca nu-l oprește primăria pe tzaranul asta să-și mai bată joc de o investiție făcută în mare parte din banii orădenilor îl va trezi realitatea.Oradea a avut un avans in domeniul asta dar cu acest om în frunte îl va pierde.Peste tot în jurul nostru se fac investiții în aquapark uri iar noi pe al nostru îl dăm în administrare unei instituții care de multe ori are probleme cu tunsul ierbii condus de cineva care habar nu are de turism.
-
Mars in Teleorman
-
Ce tot ai cu Teleormanul, de acolo vii ?
-
La enumerarea judeţelor de unde vin turiştii, trebuia sã scrieţi Timiş în loc de Timişoara. Geografia, bat-o vina.
-
Mare parte? Integral ați vrut sa spuneți. Și rămâneți aici, nu plecați în TR.
Terminați cu forța de muncă,ei nu angajează….. salvamarii pun gresie, salvamarii spala bazinele,portarii fac mici portarii……asistentul face de toate……nu vi rușine să spuneți că nu găsiți forță de muncă,cât despre apa sa trăiască clorul…..ar trebui sa verificați cate demisii au fost în cei 7ani și o să vedeți dece nu găsește ei oameni
-
Bubule, aici e o bubă
”…nu găsește ei oameni…”
Se pare că ai făcut școala la rară frecvență !
Nu il bate Dumnezeu pe Andrica, cum compara el preturile din Oradea cu cele dintr-o capitala ca Budapesta.
Am sa aprind o lumanare pentru el in fiecare inceput de sezon. Si pentru urmasii lui de asemenea.
-
Tataie! Mai verifica informatiile cu preturile,nemaivorbind de calitatea serviciilor,mai ai de invatat un secol !!!
-
Aveți dreptate. Nu e firma, e investiție din fonduri publice, într-un fel, chiar clienții au plătit-o. 30% profit este nerușinare. Nu zic sa scadă prețul, dar ar putea sa nu fie atât de meschini la cheltuieli. Dar nu în Oradea, cost maxim, calitate minimă.
Apropo, in UNgaria dar si in orase cu bai termale daca ai buletin pe localitatea respectiva ai intre 20% – 50% reducere sau chiar cateva intrari pe gratis pe an.
Oricum este prea sus cu nasul, este ca si mafia laptelui si el e motanul.
-
Pedala acolo, tati !!
Viteza, muta-te la ei, ca-ti place !
Lasa-ne pe noi in mizeria de care spui, aicea .
Orasul asta e condus ca o societate comerciala, iar nu ca o zona rezidentiala a cetatenilor lui. Orasul trebuie sa faca profit (vezi raportarea de cca 30% profit net), iar nu sa asigure un trai tihnit a locuitorilor lui, care sunt considerati ca fiind subalternii patronatului reprezentat de primarie. Functionarii se considera sefii cetatenilor, iar nu angajati in slujba acestora, interesele pe care le apara nefiind cele ale oradeanului locuitor al urbei. Ce e asa greu de inteles?
Orasele din tara arda orcat sa aiba un Andrca la conducerea pietelor, cimiterol, stradurilor
-
Sa aiba un gropar sef al orasului ca Andrica ? nu cred ca se inghesuie nimeni ,doar laba trista de sandu2100!
Bravo lui daca găsește fraie……care plătesc bilete.
-
Oradea e plina de fraieri si prosti 🤣🤣🤣🤣🤣
ce procent reprezinta cetatenii oradeni din totalul clientilor? pur si simplu m-ar interesa….
Am fost recent la vestitul aquapark, și am trăit o neplăcută experiență……prietenii mei soț soție , sau dat pe toboganul mare pe acei colaci dubli iar la coborârea prin acel tub au fost aruncați din acel colac lovindu se la cap , mâini……am cerut explicații iar cei de acolo au spus că nu au știut să se țină în acel colac, în condițiile în care ei efectv la un moment dat colacul era deasupra lor…bazinul olimpic nu era disponibil, mizerie peste tot…..jalnic …..nu merita deloc
-
Mars in Teleorman🤣🤣🤣
Nimfea…e mult sub Strandul Municipal de odinioara, unde aveai aer, verdeata, bazine cu apa termala…nu jacuzzi, teren de volei, de tenis..preturi simbolice. Nimfea avea un singur atu si anume bazinul de inot…l-a pierdut si pe ala.
Nu e nevoie de nicio aprobare de la MT ca să construiești un hotel. Bate câmpii neterminatul. Funcționarea, pe baza unei clasificări doar, se supune unor verificări și avize de aprobare. Oradea nu are de ce să construiască un hotel, acesta fiind un atribut al unui operator privat. Nu public. Se dorește de fapt … privatizarea șmecherească a unor activități foarte rentabile de la AquaPark. În stil liberal.
N-am inteles comparatia cu Budapesta, si cica ar fi intrarea de 150 de Ron. De unde au scos infirmatiile aiurea, doar sa justifice pretu? Ajunge sa se uite la Debretin unde s-a deschis cel mai nou strand al Ungariei cu toate serviciile de calitate si biletul de intrate este de 5400 Ft adica 70 de Ron.
Pe de alta parta cica fac piscina nou de inot!
Dar mie nu imi iese matematica. Adica in locul unui piscine olimbice 50 m x 25m x 2.1m se construieste una de 20m x 10x x1.6m?
Aia mai degraba o sa fie o piscina medie de relaxare pt adulti nicicum nu de inot, unde sunt sigur ca o sa fie plin cu oameni la relaxare. Cu asta nu-i nici o problema. Ca nici din bazin de astfel nu exista la Nimphea. Dar asta sa voi numit de inot……
Batjocol de cetatenii orasului, pe banii nostri