Anul acesta admiterea la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea începe în data de 5 iulie, cu înscrierea candidaților. 660 de locuri scoate facultatea la concurs în acest an. Dintre acestea 150 sunt la Medicină Generală, 90 la Medicină Dentară, 100 sunt la specializarea Medicină în limba engleză, 60, la Farmacie, 75 la asistență medical generală, câte 50 la Balneofiziokinetoterapie și recuperare și la Nutriție și dietetică, 35 sunt la Radiologie și imagistică și 35 la Tehnică dentară.
[eadvert]
Depunerea dosarelor de înscriere se va face până în 21 iulie 2021, online la adresa: https://studinfo.uoradea.ro/admitere/.
Candidații vor susține probele de concurs în zilele de 27 și 28 iulie 2021, examenul constând într-un test grilă. Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 29 iulie 2021, iar perioada de confirmare a locurilor în zilele de 30 și 31 iulie.
Pe data de 2 august 2021 va avea loc a doua sesiune de confirmare a înscrierii viitorilor studenți, pentru locurile rămase neocupate la sesiunea anterioară.
„Acei candidați care nu își vor confirma înscrierea în termenul prevăzut, conform calendarului de admitere, pierd locul obținut prin concurs”, a atras atenția Florin Budea, purtătorul de cuvânt al Universității din Oradea. Rezultatele finale ale admiterii vor fi făcute publice în data de 3 august 2021.
Taxele de admitere au rămas aceleași de anul trecut: 150 de lei taxa de înscriere, 150 de lei taxa de contestație și 100 de lei taxa de înmatriculare.
Pentru candidații cu studii anterioare efectuate în străinătate se percepe o taxă deprocesare a dosarului de 150 euro.
Documentele necesare admiterii, respectic categoriile de candidați scutiți de la plata taxei de înscriere și metodologia admiterii sunt disponibile online, pe pagina facultății, la adresa:
https://fmf.uoradea.ro/ro/admitere/informatii-admitere/licenta-info.
Totodată, informații în legătură cu admiterea la masteratul Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea pot fi găsite aici: https://fmf.uoradea.ro/ro/admitere/informatii-admitere/masterat-info.
Trimite articolul
XImi pare rau da aia nu-s doctori care termina in Oradea !!! Daca au minte in cap si vor sa fie doctori adrvarati merg la facultatile de medicina adevarate nu porcarii de trei lei si fabrica de diplome a lui Maghiari .
-
De ce demigrati Universitatea din Oradea? Asa faceti majoritea oradenilor, nu stiti doar sa vorbeasca de rau aceasta institutie, fara sa isi dea seama ca aceasta Universitate i-a facut oameni cu studii superioare, si fara sa constientizeze faptul ca poate si din aceasta cauza orasul asta de cacat, numit oradea, o duce asa de prost la nivelul de salarii, investitii, locuri de munca, s.a.m.d. asa ca mai ganditi inainte de a demigra o institutie de invatamant!
Daca vrei sa inveti, se poate invata oriunde, doar dorinta sa fie!
Mai vine si problema romaneasca, unde daca nu ai relatii degeaba ai invatat si ti-ai stricat ochii in carti si in calculator… dar asta este o alta problema…-
Lasa-l. Pavel e unul dintre zecile de mii de indobitociti de campania de denigrare anti UO initiata de marele inginer esuat de renume local mircea chirila. Omul are un fix patologic: uo. Asa ca a lansat o campanie de denigrare, o moda, pe care o continua obsesiv in fiecare saptamana, saracul fiind obsedat. Iti dai seama ca el se lupta cu maghiar, desi ala e mort de mult 🙂 Fara sa vrea, imbecilul dovedeste insa ca, chiar daca ai terminat o politehnica care nu e “fabrica de diplome”, poti sa fii un esec, el neprofesand in domeniul pe care l-a terminat, ci isi castiga traiul urmarind ce fac altii, ca orice baba din sat. Culmea tupeului, majoritatea angajatilor fituicii respective sunt absolventi uo.
-
subscriu. acest chirila este un trepanat local, care a facut foarte multi bani din afaceri ilegale, dupa cum a aratat procurorul Lele: https://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1729682-ucenicie-presa-umbra-mafiei-agentilor-secreti.htm
pur si simplu un rebut uman, ingineresc, jurnalistic.
-
Si tu ce esti? Rebut, avort, tampit?
Rahat de universitate, fabrica de diplome nimic altceva.
-
-
-
-
Facultatea de medicina si farmacie din Oradea a crescut constant din 2008, din timpul mandatului profesorului Bumbu. Dovada o face concurenta foarte mare si studentii veniti din toate zonele tarii, cum ar fi Botosani, Dolj, Transilvania. Vezi linkul http://fmforadea.ro/wp-content/uploads/2020/09/Liste-finale-MEDICINA-pentru-site-05.09.2020.pdf sau linkeul cu notele de la rezidentiat. Medicina din Oradea va deveni in cativa ani universitate de sine statatoare. Sunt foarte multi medici buni care au absolvit la Oradea: vezi Mahler in Bucuresti, chirurgi, urologi la spitalele din Romania si strainatate, cardiologi interventionisti etc.
Retorica asta din anii ’90 nu mai tine. La ora actuala Oradea nu este cu nimic mai prejos decat celelate centre universitare medicale din Romania.
Bravo echipei medicale din Oradea (spitaliceasca sau universitara) ca a reusit sa ridice acest oras in ultimii 30 de ani, cu toate piedicile puse din centrele care deja existau in zona si carea simtit competitia. Maghiar (sau X sau Y) este doar un om, dar scoala medicala va dainui (nu neaparat datorita lui), iar in 20 de ani chiar va avea un nume foarte bun. Cat de bune crezi ca erau facultatile de medicina din Timisoara, Mures, sau Craiova la 30 de ani de la infiintare? Oradea se descurca onorabil.
Mai lasa-ne cu tot ce-i din Oradea e nasol si ca aia din alte locuri sunt extraordinari. Daca era asa cum sustii, s-au trimis pacientii COVID din Oradea sau zona la alte spitale?
-
orice absolvent (rezident) onest de medicina al Sorbonicii va recunoaste ca pregatirea sa e sub nivelul altor absolventi (rezidenti) din alte centre universitare.
La Sorbonica (Bumbu este o exceptie) pur si simplu nu ai de la cine invata medicina de calitate.
Asta e realitatea. Ca-ti place au ba.
Cei care vin la Sorbonica sunt cei care au cazut la admitere la alte facultati din tara sau cei care au nevoie de diplpoma, stiind ca accesul e facil.
Asta e nivelul orasului.-
Uau, hai pe bune. Un absolvent din Oradea e mai slab decat unul din Arad, sau Galati, sau Craiova, sau Sibiu, sau Timisoara, sau Brasov, sau Constanta? Pe bune? Exista concursul de rezidentiat, unde notele vorbesc!!!
Concuretna in Oradea e foarte mare. Cei care pica in alte orase probabil constituie cam o treime din cei admisi. Stii de ce? Pentru ca intrebarile admitere sunt diferite la fiecare centru. Btw, la Oradea au fost mai multi concurenti decat la Mures
sau Craiova anul trecut -
Nu te tine nimeni in orasul asta. bucurestiul este de departe cel mai bun centru. dar Harvardica de Cluj si Stanfordica de Timisoara prdocu carnati medcali pe banda rulanta (mentalitate de provincie). Sa te fereasca sfantul sa ajungi pe mana astora iesiti in ultimii 20 de ani de pe acolo, si care s-au intors in Oradea (de ce nu au ramas acolo daca erau buni). ABia astept sa o vad pe asta care u propus-o l Medicina, Mihaila, de la harvardica de cluj.
-
vezi Mahler in Bucuresti
Vedem noi des la TV. Se pare ca a terminat cinematografia undeva.
-
Vorbitul in necunostinta de cauza e sport national.
Ah si nu se ramane in cluj fiindca nu se scot posturi, ceea ce e valabil peste tot in tara. Faptul ca sunt doctori bata peste tot se datoreaza faptului ca toti pleaca, decat sa stea someri si sa mai dea si de “destepti” ca tine.
-
-
-
Vreau sa aud odata cati bani aduce la buget turistii care vin in oras, ca numai pt ei se face totul in oras, sute de milioane de euro doar in betoane ca vin turistii. Uite Clujul spune clar 32 mil euro lunar aduce Univ din Cluj la buget plus 700mii euro lunar apartinatorii studentilor ce vin si pleaca in oras. Noi de ce nu punem accent pe educatie, ca de aceea avem si cele mai infecte salarii ca nu avem domenii platite bine.
Nu inteleg care este motivul de a te duce la o astfel de faculta,atata timp cat,ca sa omori oameni la ATI nu e nevoie de stiinta ! Ei respecta un protocol,nu mai sant medici care sa diferentieze un tratament pentru fiecare bolnav,aplica precum un robot ce ise spune,un protocol criminal,pentru asta nu e nevoie de facultati inalte !
in Oradea profesul Bumbu nu este o exceptie. sunt si alti urologi de marca, alti chirurgi foarte buni, o echipa bine pregatita la maternitate, la cardiologie interventionala, la UPU. Domnul Maghiar ar face bine sa rupa medcina din universitate, fiindca universitatea trage medicina in jos la ora actuala. facand asta, medicina va creste (aduce cei mai multi bani), iar restul facultatilor vor fi obligate sa ridice nivelul (mai putine locuri si posturi didactice), studenti mai putini si mai buni, invatamant mai de calitate.
-
>cat depre cardiologie interventionala.. pus de stenturi si operatii vasculare facute de un doctor care vine din alt centru
Cardiologie interventionala: exista la ora actuala cinci medici cardiologi interventionisti care trateaza infarctul miocardic acut in Oradea. Numele lor este: Vlad Babes, Nechita Mihnea, Virgil Pop, Marius Rus, Cristian Iosif Sabau. Toti acestia efectueaza proceduri si locuiesc in Oradea.
> despre urologi.. ar fi interesant de aflat cati dintre pacientii tratati la Oradea au avut nevoie de tratamente recurente efectuate in alte centre medicale (statistic)
Nu detin o astfel de statistica, insa as fi interesat sa o vad pe cea pe care o detii! Te rog sa postezi un link catre ea! vreau un document sa putem discuta pe el
>sa vedem la maternitate de ce avem asa de multe cezariene si mortalitate infantila…
Mortalitate infantila: https://cnsisp.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2019/01/MORTALITATEA-INFANTILA-2017.pdf slide-ul 7 de la statistica. In Bihor, pare a fi sub Iasi, Craiova, Timisoara, Constanta
>incepem sa vorbim de cei care predau la facultate (poti sa-i iei pe toti … sa vezi cam ce teze de doctorat au si ce experienta profesionala..
Sigur. hai sa incepem cu Florian de la cluj, tipul care uita bisturiul in pacienti (https://www.stiridecluj.ro/social/pacientul-care-il-acuza-pe-chirurgul-stefan-florian-ca-i-a-uitat-un-bisturiu-in-coloana-a-mai-primit-o-lovitura), cu Irimie de la cluj care “vindeca” pacientii de cancer, cu institutul inimii de la cluj dotat ca in urma cu 30 de ani, cu marele Lucan (venit din Bucuresti ce-i drept) care chema presa sa iis arate premierele (chiar tare sa ai rata de compatibilitate a organelor la 70% si sa faci transplantul), cu madam decana de la cluj, vezi articolele plagia.., dupa care ajunbem si in Oradea, si vedem ca diferenta nu echiar asa mare.
>Sau macar ofera-mi un criteriu de comparatie… cu cine compari Oradea medicala? Cu Beius? cu Cluj? Cu Timisoara? cu Debretin? cu Viena? cu Paris?
Cu cei din tara. Medicina din Romania are un renume prea post in Occident. Se stie ca cei care ajung sa faca medicina in Romania nu intra in strainatate din cauza numarului foarte mic de locuri. E hilar sa vezi ca in Milano sunt 150-200 de locuri iar in cluj sunt 300.
-
crapa ficatii-n astia cu aere c au facut ei facultatea ori pe la harvardica din cluj sau stanfordica de pe bega, ca nu mai pica nimeni pe spate ca ei au facut medicina in alte orase. Mergeti in Bucuresti ratatilor daca vreti sa faceti medicina adevrata. Aia fac si transplant de inima, si de ficat, si de rinichi, faceau si pulmonar pana la voiculino.
Harvardica de pe somes si stanfordica de pe bega, fabrici de diplome pe bani cu mentalitate de provincie: argheleana cu pate-n tre dinti sau banatzana cu noroi sub unghii
-
stimate domn/doamna
unde sunt statisticile despre pacientii de pe urologie trimisi din Oradea in alte centre? va rog sa ne puneti datele la dispozitie.
>Cand crezi tu ca un medic format la Medicina de la Sorbonica, lucrand in Oradea, v-a efectua primul transplant de cord?
Nu stiu daca medici care au facut la Sorbona lucreaza in Oradea. Nu stiu daca Alain Carpentier sau alti medici francezi de marca sa fii profesat in Romania.Probabil ca un absolvent din Oradea va efectua un transplant renal (care nu e cea mai grea operatie din urologie) in urmatorii 10 ani, iar probabil ficat (chirurgia hepatica e de departe cea mai dificila) intr-un orizont de 20-30 de ani. Atat Bradisteanu cat si Deac isi datoreaza cunostintele de transplantologie cardiaca stagiilor efectuate in strainatate. Deac e profesor la Mures, Bradisteanu nu a facut cariera universitara fiindca nu a dorit.Transplantul cardiac este extrem de riscant, dar din punct de vedere chirurgical nu este extrem de solicitant
Oricum, nivelul discutiei este in derizoriu, atorita limbajului si lipsei de argumente. Nu avem in mod cert aceeasi formatie.
-
-
“studenti mai putini si mai buni”
E buna asta, adica vrem cat mai multi studenti in oras si tu propui reducerea numarului lor, ca sa fie buni, hahaha. Alt parerolog cu sloganuri de pe fesbuc