Potrivit informațiilor primite de la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bihor, în cursul anului 2018 pensionarii și asigurații bihoreni au beneficiat de 4.390 de bilete de tratament. Dintre acestea, 1.582 au fost în unitățile de tratament ale Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) și 2.808 în unități hoteliere cu care CNPP a avut contracte.
Pentru acest an, CJP Bihor preia cereri pentru bilete de tratament în unitățile CNPP. Aceste unități acoperă 22% din piața balneară de profil din România. CNPP deține 13 unități hoteliere complet utilate, având capacități de cazare modernizate, cu aparatură medicală modernă, în stațiuni balneoclimaterice de interes național. Este vorba de Amara (județul Ialomița), Bala (județul Mehedinți, Bizușa (județul Sălaj), Buziaș (județul Timiș), Covasna (județul Covasna), Geoagiu Băi (județul Hunedoara), Lacul Sărat (județul Brăila), Moneasa (județul Arad), Nicolina (județul Iași), Olănești (județul Vâlcea), Pucioasa (județul Dâmbovița), Sărata Monteoru (județul Buzău) și Băile 1 Mai (județul Bihor).
Prima cere pentru un bilet de tratament a fost depusă în data de 01.02.2019 pentru un bilet la Hotel Ceres din Băile 1 Mai, cea care a depus cererea primind și un buchet de flori din partea CJP Bihor.
Sejurul unui bilet de tratament prin CNPP este de 16 zile și include cazare, masă și tratament. De bilete de tratament prin CNPP pot beneficia pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, precum și beneficiarii unor legi speciale, care reglementează dreptul la tratament balnear.
Citiți principiile noastre de moderare aici!