Banii alocați fac parte din finanțarea parțială a unui proiect dezvoltat în cadrul Fondului Fiduciar pentru Răspuns Pandemi (FFRP B/10), cu scopul de a consolida reziliența sistemului de sănătate din Ucraina. Sumele rămase neutilizate se restituie la Fondul de rezervă bugetară a Guvernului, până la sfârşitul anului în curs.
„România şi-a asumat instruirea personalului de specialitate din Ucraina pentru acordarea primului ajutor calificat printr-un Acord de execuţie managerială pe care Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi NATO l-au semnat la 24 octombrie 2022. Obiectivul acestui Acord este implementarea proiectului FFRP B/10 privind pregătirea paramedicilor ucraineni, cu o finanţare de aproximativ 442.701,34 euro. Proiectul vizează pregătirea paramedicală a 197 de angajaţi ai Ministerului de Interne din Ucraina în cadrul unor cursuri organizate la Centrele de Pregătire a Paramedicilor din Oradea şi Târgu Mureş”, precizează sursa citată.
Proiectul presupune pregătirea a 197 de paramedici care sunt angajați ai Ministerului de Interne din Ucraina.
„Detaliile organizatorice urmează a fi stabilite”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, locotenent colonel, Camelia Roșca.
[eadvert]
Trimite articolul
Xnu vrem dinastia in orasul nostru
cine stie ce se face dupa aia si ne baga in razboi
-
Stai relaxata Veto, vin doar sa invete cum sa ia spaga de la bolnavi 🙂
CLar ne baga in razboi
Singurul caz in care au ceva de invatat de la ai nostri e daca ai lor au murit toti.