Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea a publicat metodologia de admitere pentru studiile universitare de licență și pentru cele de masterat pentru anul 2021.
[eadvert]
Astfel, pentru studiile universitare de licență, Facultatea de Drept anunță două programe de studiu: Drept și Administrație publică. Pentru programul de studiu Drept, instituția de învățământ superior scoate la concurs 150 de locuri (din care 38 fără taxă), iar pentru Administrație publică, 40 de locuri (din care 21 fără taxă).
Admiterea se va face pe bază de concurs de dosare, în calcul luându-se media la Bacalaureat (cu o pondere de 40%), media generală de absolvire a liceului (30%) și media disciplinelor umaniste din cadrul examenului de Bacalaureat (30%).
Înscrierile la concursul de admitere (pentru licențăși masterat) debutează în 12 iulie și se vor încheia în 23 iulie. Pe 23 iulie vor fi afișate primele rezultate, după care va urma o perioadă de confirmare a locurilor (26 – 29 iulie 2021). În 30 iulie 2021 vor fi afișate rezultatele finale. Totodată, absolvenții celor două domenii de studiu își pot continua pregătirea și studiile în cadrul celor trei programe de masterat – două destinate Dreptului cu câte 50 de locuri fiecare (Drept civil și procedură civilăși Drept penal și procedură penală), precum și masteratul din domeniul Administrației Publice – 50 de locuri.
„Vă îndemn să veniți să studiați în cadrul facultății noastre și să fiți parte a comunității academice a Facultății de Drept. Suntem o facultate dinamică care se adaptează condițiilor din prezent – ne-am adaptat, ne adaptăm și ne vom adapta, indiferent care vor fi provocările”, a spus Cristian Miheș, decanul Facultății de Drept din Oradea. Corpul profesoral al facultății, adică cei care predau materiile din domeniile Drept și Științe Administrative, au experiență în domeniul Dreptului sau al Administrației Publice, fiind fie practicieni ai Dreptului, fie persoane care au ocupat funcții în Administrația Publică.
„Studenții sunt partenerii noștri. Am dovedit-o de-a lungul timpului și o vom dovedi în continuare. În acest sens, ei sunt implicați în procesul de decizie, prin reprezentanții lor în Consiliul Facultății și în Senatul Universității, respectiv, sunt implicați în activitățile din viața facultății, inclusiv prin Asociația ELSA. ELSA este o asociație puternică – ce crește de la an la an, o asociație care este un partener proactiv al activităților noastre. Doar anul trecut și până în prezent am organizat o serie de activități dedicate studenților”, a spus decanul Cristian Miheș.
Dintre acestea amintim Conferința studențească, în mai 2020, încă în starea de urgență, precum și cea din mai 2021; workshop-uri și ateliere de lucru pentru prezentarea profesiilor în cadrul proiectului ROSE; dezbateri de Ziua Constituției, Concursuri de procese simulate, Conferință de administrație publică, precum și O seară la Drept, în cursul lunii decembrie 2020, sunt doar câteva repere de activitate comună – studenți, profesori și profesioniști.
Pe de altă parte, Facultatea de Drept din Oradea a dezvoltat și o componentă de relații internaționale – prin cadrul programului ERASMUS, dar și programe de schimburi active între cadre didactice și studenți la nivelul universitar. „Aria geografică a partenerilor noștri se întinde din Coreea de Sud, Taiwan până în Statele Unite ale Americii. Evident, căvom coopera și cooperăm mai strâns cu universitățile din regiune (Ungaria, Polonia, Serbia etc.) și continuăm demersurile științificeși didactice împreună în folosul studenților noștri”, a mai spus decanul Facultății de Drept.
Mai multe informații despre admitere pot fi găsite pe site-ul facultății, accesând linkul: https://drept.uoradea.ro/ro/admitere?fbclid=IwAR2c2022S8-bHiqvdtUhlCaZdZqOuNJvdARt7tZwyOVaUo63Heg-hphi0dw.
Trimite articolul
XGrasu ‘ ăla din poză știe că dacă nu ai o pilă belești sula oricât de bine ai învăța.
-
Normal că ştie grasu… da’ tace ca porcu in păpuşoi.
Studentu marcă banu în buzunaru grasului,apoi după absolvire ,Dumnezeu cu mila…şi de cele mai multe ori, nu prea are milă…😆
Dacă studentu nu are in familie vreun advocat ,vreun judecătoraş,etc, făbricuțele chinezeşti de pe Borşului îl aşteaptă in următorii ani, cu un salariu mic ,dar vioi !
Sunt pline secțiile de tras-tălpuit ale fabricilor de pe Borşului de absolvenți de “facultăti” ca aceea a durduliului din poză.Aşa că stimaţi tineri, gândiți-vă bine inainte să vă inscrieți la tot soiul de “facultăți fantomă” şi să vă pierdeţi 5 ani preţioşi din viață, că mulţi dintre voi,după aceea, veți regreta amarnic anii pierduţi.
Una din cele mai slabe facultati, creatoare de someri cu diploma pe banda