Acţiunea „Let’s Do It, Bihor” desfăşurată în acest an în judeţ, în acest an, a fost un succesc. Acest lucru rezultă din cifrele făcute publice de echipa de organizare a proiectului „Let’s Do It, Bihor” în parteneriat cu Asociaţia Firmelor Bihorene şi cu sprijinul Prefecturii Bihor.
Rezultate şi participanţi
În ceea ce priveşte distribuirea persoanelor implicate în proiect pe arii de vârstă şi de apartenenţă socio-profesională, statisticile arată în felul următor: elevi – 8507 persoane, profesori – 425 persoane, asistaţi social – 314 persoane, reprezentanţii Ocoalelor Silvice (Romsilva) – 636 persoane (dintre care 305 angajaţi cărora li s-au alăturat membrii familiei), jandarmi – 196 persoane, reprezentanţi din partea ABA Crişuri – 550 persoane, reprezentanţii autorităţilor locale – 148 persoane, voluntari din ONG-uri – 56 persoane, voluntari din companii – 196 persoane, persoane fizice înregistrate pe site sau pe email – 788 persoane. Pe lângă persoanele participante, proiectul de implicare socială s-a bucurat şi de sprijinul următoarelor autorităţi: Primăria municipiului Oradea, Garda Naţională de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Bihor şi Zona Metropolitană Oradea.
Au fost curăţate 190 de zone din judeţ, identificate pe raza sau în apropierea următoarelor localităţi. În aceste zone, au fost colectaţi 14 188 saci ce au reprezentat 119,14 tone de deşeuri. Din totalul de 101 primării existente în judeţ, aproximativ 90 dintre acestea şi-au arătat susţinerea faţă de proiect şi s-au implicat cu efective de voluntari, respectiv cu materiale de curăţenie. Numărul şcolilor care au răspuns pozitiv la apel s-a ridicat la 120 de instituţii de învăţământ. Coordonatorul proiectului, Mihai Pop, remarcă implicarea extraordinară de care au dat dovadă bihorenii pentru ediţia din anul 2013. „Ne-am dorit să ajungem la 10 000 de voluntari şi credeam că acest lucru nu va fi posibil după rezultatele centralizate în după-masa zilei de 28 septembrie. În schimb, am primit timp de o săptămână raportări zilnice din judeţ şi ne-am bucurat să vedem cum numărul voluntarilor implicaţi creştea de la o zi la alta. Cred că bihorenii şi-au dat seama că «Let’s Do It, Bihor» nu este proiectul nostru, al echipei de organizare, ci este proiectul tuturor acelora care au participat la curăţenie”, a precizat Mihai Pop.
Citiți principiile noastre de moderare aici!