Până în acest moment, în Oradea s-a reuşit amenajarea a 520 de platforme betonate prevăzute cu incinte închise pentru depozitarea deşeurilor.
Toate aceste incinte s-au realizat şi se realizează în continuare în mod gratuit de Primărie, cu rostul de a limita accesul nedorit al celor care scormonesc în pubele.
Amplasamentul pe care urmează să fie montată incinta trebuie să fie situat la o distanţă mai mare de cinci metri de ferestrele locuinţelor din jur, iar dimensiunile platformei vor fi următoarele: incinta pentru 2 containere de 1,1 mc necesită 5,3 x 2,0m, cea pentru 4 containere de 1.1 mc – 5,3 x 3,5m, cea pentru 6 containere – 5,3 x 5,0m iar cea pentru 8 containere – 5,3 x 6,5m.
„Potrivit Regulamentului de salubrizare al municipiului Oradea, aprobat prin HCL nr. 386/2009, toţi cetăţenii din Municipiul Oradea au obligaţia să execute operaţiunea de colectare în recipientele cu care sunt dotate punctele de colectare. „Fracţia umedă” a deşeurilor va fi depusă în saci de plastic şi apoi în recipientul de colectare, separat amplasat pentru deşeuri majoritar organice, biodegradabile, iar „Fracţia uscată” va fi depusă în recipientul de colectare, inscripţionat cu denumirea fracţiei căreia îi este destinat recipientul. Sancţiunile potrivit HCL nr. 386/2009 sunt amenzi cuprinse între 500 şi 1000 lei pentru persoanele fizice şi între 1500 şi 2000 lei în cazul persoanelor juridice”, avertizează municipalitatea printr-un comunicat de presă.
Apelaţi la inspectorul de zonă
„Toţi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari care nu beneficiază încă de asemenea incinte închise pentru depozitarea deşeurilor sunt rugaţi să ia legătura cu inspectorii de teren”, îndeamnă Primăria. Aceştia sunt:
– Elena Grozescu – telefon 0731/212.285, pentru Cartierul Rogerius, Sovata, Menumorut, Bd. Dacia, Lacul Roşu
– Maxim Adrian, la tel. 0722 /159444 pentru Cartierele Nufărul, Cantemir, Ioşia, Ioşia Nord, Splaiul Crişanei, Dragoş Vodă.
Lucrările se vor realiza în ordinea primirii solicitărilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!