Prin afluentul Adona, cât și prin cele două guri de evacuare, în pârâul Peța se descarcă ape menajere, spun rezultatele analizelor efectuate de ABA Crișuri și DSVSA Bihor.
Reamintin că în dimineața zilei de joi, 11 aprilie 2019, angajații ABA Crișuri au sesizat dispeceratul instituției întrucât pârâul Peța, pe tronsonul depou OTL- pod Universitate, înregistra mortalitate piscicolă.
[related-post post_id=”2232412″]
La fața locului sau mobilizat atât formațiile de lucru care au colectat peștii morți din albia cursului de apă, precum și echipa laboratorului care a prelevat probe de apă din cinci puncte: două de pe pârâul Adona și trei de pe pârâul Peța. De asemenea, ABA Crișuri a predat laboratorului sanitar-veterinar Bihor probe de pește mort pentru investigații.
Rezultatele Laboratorului de Calitate a Apei indică faptul că, din cele cinci puncte de prelevare, două înregistrează depășiri și anume: pârâul Adona are un nivel scăzut de oxigen dizolvat și depășiri pentru azotiți ( N-NO2), iar pe pârâul Peța s-au înregistrat depășiri, în dreptul depoului OTL, lângă gurilor de evacuare, pentru consumul chimic de oxigen, azotiți ( N-NO3), ortofosfați( P-PO4), azot total, fosfor total și detergenți. „Prin urmare, atât prin afluentul Adona, cât și prin cele două guri de evacuare, în pârâul Peța se descarcă ape menajere”, spun repreyentanții ABA Crișuri.
În aceste condiții, ABA Crișuri continuă ancheta în vederea identificării scurgerilor ilegale de pe porțiunea întubată a pârul Adona, precum și modul în care OTL evacuează apele menajere.
[related-post post_id=”2233395″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!