[eadvert]
Începând cu vârsta de 50 de ani, celulele senzoriale responsabile pentru auz își pierd din acuitate. Frecvențele înalte sunt cel mai grav afectate, făcând dificil să auziți soneria telefonului sau să urmăriți conversațiile în grupuri mai mari de oameni.O formă modernă de hipoacuzie este cea indusă de zgomot, cauzată atât de sunetele puternice de la diferitele locuri de muncă, cât și de zgomotele din societatea noastră.
Vestea bună este că, pentru orice tip de hipoacuzie, există soluții de ultimă generație care ajută la îmbunătățirea auzului. Aparatele auditive au trecut prin diferite transformări în ultimii ani și, odată cu introducerea tehnologiei digitale, vechile proteze de dimensiuni mari au fost înlocuite cu modele mai simplu de utilizat, mai mici și mai inteligente.
Cu toate acestea, studiul EuroTrak al Asociației Europene a Producătorilor de Instrumente Auditive (EHIMA), realizat în 2019 în Polonia, relevă faptul că rata de accesare a unui aparat auditiv rămâne scăzută în țările din Estul Europei. Doar 21,4% dintre cei care ar avea nevoie de aparat auditiv și-au achiziționat unul. 79% dintre aceștia sunt satisfăcuți de aparatele lor auditive, iar 94% declară că cel puțin într-o anumită situație au simțit că acestea le-au îmbunătățit calitatea vieții. În lumina acestor date, se ridică întrebarea: de ce atât de mulți oameni care s-ar putea bucura de beneficiile unui aparat auditiv nu se decid să poarte unul?
Dincolo de argumentul personal de tipul „mă pot descurca și fără aparat auditiv”, există în continuare preconcepția că protezele auditive produc disconfort la purtare și sunt inestetice. Tehnologia actuală ne-a adus, din fericire, în punctul în care aparatele auditive sunt aproape invizibile și cu un grad mare de confort.
Un astfel de aparat este Stiline, care se adresează pacienților cu un spectru larg de hipoacuzii – de la ușoare la severe. Aparatul, de tip RIC – cască în conduct, are un design special și distinct, alături de caracteristici tehnice și audiologice superioare.Toate acestea fac din Stiline o variantă sigură de recuperare a auzului, cu o gamă largă de configuraţii tehnice și culori. Acesta funcționează cu acumulator Li-Ion, iar o încărcare peste noapte va permite utilizarea neîntreruptă timp de 18 ore. Mai mult, funcția Bluetooth încorporată permite conectarea la telefonul mobil, aparatul putând fi utilizat ca un hands-free sau pentru a asculta muzică prin flux audio direct.
Stiline este o alegere potrivită pentru persoanele care apreciază stilul și comoditatea în folosirea unui aparat auditiv. Vă așteptăm să probați acest aparat la cabinetul AUDIOLOGOS din incinta Policlinicii Tudor Vladimirescu din Oradea. Programări telefonice la numerele: 0743 733 324 și 0359 44 65 56. Mai multe detalii: https://www.facebook.com/audiologos.ro sau https://audiologos.ro/
Advertorial! CH: 14355
Dispozitive medicale pentru recuperarea auzului – tendințe actuale de la Audiologos!
10 sfaturi pentru profesori: Cum să sprijinim copiii cu hipoacuzie la cursurile online!
Audiologos împlineşte 10 ani de activitate! Peste 7000 de pacienţi ajutaţi!
Citiți principiile noastre de moderare aici!