Gazda evenimentului a fost primarul de Tinca Tedor Coste care a ţinut să sublinieze că aceasta „este cea mai importantă investiţie după Revoluţie în localitate. Aşteptăm de 5 ani ca acest proiect să se realizeze şi mă bucur că există interes şi din partea locuitorilor comunei, a fostilor primari şi consilieri. Suntem nerăbdători să derulăm această investiţie”. Simbac are la dispoziţie 20 de luni să termine lucrarea de la data ordinului de debut al execuţiei. 14 firme s-au prezentat la licitaţia organizată pentru desemnarea câştigătorului, iar contestaţiile au fost rezolvate favorabil pentru Simbac atât de Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, cât şi de Curtea de Apel. Directorul Cao Ovidiu gavra a preciozat că „preţenţiile noastre sunt mari indiferent de oferta pe care au făcut-o firmele la licitaţie”, iar directorul Nicolae Manolică a asigurat asistenţa că „lucările vor fi de calitate şi în termen cât mai scurt posibil finalizate”.
Consilieri locali, judeţeni, parlamentari, localnici au venit în întâmpinarea desantului de la Compania de apă Oradea pentru a asista la semnarea contractului ce prevede “Extinderea sistemului de canalizare menajeră în localitatea Tinca”. Gazda evenimentului a fost primarul Teodor Coste. Primarul de Tinca a salutat prezenţa în sala a senatorului Valeriu Boeriu şi a consilierului Judeţean Ioan Sala, şi şi-a exprimat bucuria că este gazda unui astfel de eveniment prilejuit de xtinderea sistemului de canalizare menajeră în localitatea Tinca.
Pe bani europeni
„Este cea mai importantă investiţie după Revoluţie în localitate. Aşteptăm de 5 ani ca acest proiect să se realizeze şi mă bucur că există interes şi din partea locuitorilor comunei, a fostilor primari şi consilieri. Suntem nerăbdători să derulăm această investiţie”, a spus şeful Primăriei Tincă. În aceeaşi notă a vorbit şi principalul actor al evenimentului, managerul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra. Domnia sa a făcut deplasarea la Tinca împreună cu managerul de proiect, inginerul Georgică Ignat, cu şefa Serviciului Achiziţii Viviana Sava, cu juristul Monica Drăghici şi cu responsabilul cu comunicarea şi PR-ul CAO, Renata Tripa. Directorul general Ovidiu Gavra a explicat de ce localnicii din Tinca vor beneficia de-abia de acum de această investiţie, de ce contractul cu firma care va executa lucrările se semnează după doi ani de la semnarea contractului cu Ministerul Mediului. În opinia domniei sale singura explicaţie a acestor întârzâieri este modul sălbatic în care se derulează licitaţiile în ţara noastra. În 19 martie 2012 au fost depuse documentele, respectiv ofertele pentru licitaţie. 14 firme s-au prezentat la licitaţie. A urmat apoi un şir lung de contestare a rezultatului licitaţiei, câţtigător care avea să fie confirmat de Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor şi ulterior de Curtea de Apel. Lucrările vor fi executate de către Simbac, societate care prin directorul general Nicolae Manolică a semnat ieri contractul de exexcuţie al lucrărilor. Valoarea lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare menajeră în localitatea Tinca este de 5.582 mii lei plus TVA.Contribuţia locală este de 1,8% din valoarea lucrărilor. Simbac are la dispoziţie 20 de luni să finalizeze aceste lucrări. Directorul Companiei de apă Oradea a ţinut să ceară scuze localnicilor pentru disconfortul şi deranjul provocat de lucrări de o asemenea amploare. „Rezultatele vor fi însă cele aşteptate” , a precizat Ovidiu Gavra. Contractul prevede extinderea reţelei de canalizare menajeră pe o lungime de 16442 m, 1127 racorduri menajere şi trei staţii de pompare a apelor uzate menajere. În luna aprilie va fi semnat şi contractul pentru staţia de eputrare ape uzate , a cărui valoare are 8.088.475 lei.
Acţiunea de ieri de la Tinca face parte din proiectul CAO „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”, proiect care se derulează în perioada 2011-2014 şi este în valoare de 83.274.549 euro plus TVA, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune- 76,30%, bugetul de stat-11,67%, Compania de Apă Oradea-10,23% şi administraţiile locale din: Oradea, Nojorid, paleu, Sântandreio, Girişul de Criş, Oşorhei, Tinca şi Beiuş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!