Da, se apropie Crăciunul, ceea ce aduce cu sine și partea creativă de a alege cadouri care să îi încânte pe copilași. Există câteva calități cheie care fac ca o jucărie să aibă mai multe șanse de a inspira o joacă valoroasă, constructivă.
1. Simplitate
Majoritatea jucăriilor de pe piață sunt complicate – în sensul că emit diferite zgomote, se aprind, sunt dotate cu butoane cu diferite funcțiuni. Cu siguranță, toate acestea atrag atenția celor mici, însă aceste jucării de fapt servesc ca divertisment și nu neaparat îi implică pe cei mici în mod activ. O jucărie mai simplă, din lemn îi implică imaginația mai mult, spre exemplu un espresor de cafea din lemn cu accesorii , sau o cofetărie complexă, îi provoacă sa socializeze prin servirea preparatelor. De ce din lemn? – contează mult ca materialele folosite să fie cât mai aproape de natură. În mod similar, un roboțel care NU vorbește, nu scoate zgomote, aduce multe plusuri în schimb: copiii vorbesc în locul jucăriei, ei îi mișcă, ei decid ce se întâmplă cu jucăria, nu invers. În alte cuvinte, rolul principal este joaca copiilor si nu jucăriile.
[eadvert]
2. Dezvoltare
O altă categorie, cel mai ușor de prezentat este prin exemplul puzzle-ului. Pornind de la cei mici – îmbunătățește coordonarea mâinilor cu ochii și are beneficii asupra abilităților mentale. Puzzle-urile și jocurile de societate îi ajuta pe copii să-și antreneze atenția si răbdarea prin rezolvarea problemelor specifice, urmând reguli si așteptându-și rândul.
Jocurile care au tendința de a ține atenția copiilor pentru o perioadă mai lungă de timp sunt cele care necesită concentrarea și imaginația lor, precum tetrisul sau o jucărie de construcție – unde copii pot susține în scenariul lor ca un „bloc” din tetris poate fi un telefon sau poate chiar și o mașinuță.
3. Jucării realiste vs nerealiste
Unele jucării sunt replici foarte asemănătoare ale unor lucruri din viața reală, iar acestea pot inspira anumite tipuri de sentimente pozitive. O trusă medicală de jucărie din lemn, dă șansa copilașilor de a verifica și de a se familiariza cu instrumentele medicale într-o situație relaxată. Mai mult, dezvoltă exprimarea emoțională, pe măsură ce copiii explorează diferite scenarii, le permite copiilor să își exprime îngrijorările sau temerile într-un cadru sigur și jucăuș, iar folosirea unor instrumente medicale ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine și a coordonării mână-ochi.
Cu toate acestea, jucăriile nerealiste – sau jucăriile care nu arată ca ceva ce există în viața reală sunt de asemenea foarte utile. Aici vine vorba de situații când micuțul declară anumite lucruri ca ceva complet diferit față de realitate. Construind jocurile lor pe baza de cuburi de construit, își îmbogățesc vocabularul explicând ce au creat.
Farmecul entuziasmului de a face o activitate nouă împreună cu copii va aduce doar momente fantastice. Haideți să îi lăsăm pe prichindei să vină cu idei, să ne întrebe când ne jucăm cu ei, când îi ajutăm la construirea LEGO-ului mult așteptat și acum, primit. 😊
Suntem aici pentru tine dacă dorești să alegi jucării de calitate, distractive și cel mai important: educative, pentru că acest aspect este esențial în procesele de dezvoltare a celor mici!
Echipa de la Coșulețul Cu Jucării
Tel.: +40 723 637 811
Mail: office@cosuletulcujucarii.ro
Facebook: www.facebook.com/cosuletulcujucarii.ro Instagram: www.instagram.com/cosuletul_cu_jucarii/
Citiți principiile noastre de moderare aici!